Gazete Emek- Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Ankara'da Salı günü AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşme sırasında uygulanan protokol düzeninin, ziyaretin önemini gölgelemesinden üzüntü duyduğunu bildirdi.

Charles Michel, protokol düzeniyle ilgili medyada kendisine yönelik eleştiriler ve sorgulamalar üzerine Facebook hesabından açıklama yaptı.

Michel, "Ziyaretimiz, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik karmaşık süreçte önemli bir dönemde gerçekleşti" dedi. Ziyaretin dikkatli bir hazırlık süreci ve diplomatik çalışmanın ürünü olduğunu, Türkiye'nin AB'ye karşı daha yapıcı bir tutum sergilemesi için aylardır çalıştıklarını belirtti.

Doktor Ali Edizer, Gergerlioğlu ve Demirtaş'ı hedef aldı: "Hiçbiri yaşamıyor olurdu"

'DAHA AZ ÖNEM' VERİLMİŞ

BBC Türkçe'deki habere göre AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türk yetkililerin protokol kurallarını katı şekilde uyguladıklarını, Avrupa Komisyonu Başkanı'na farklı ve daha az önem verilir şekilde davranıldığını kaydetti.

Michel, "Bazı görüntüler benim duruma duyarsız kaldığım izlenimi yarattı. Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır. Saygı ilkeleri benim için esas önemdedir" dedi.

Michel, açıklamasını şu ifadelerle noktaladı:

"Ursula ve ben bu durumun daha kötü bir olaya dönüşmesini istemedik ve ev sahibimizle siyasi görüşmemizin esasına önem verilmesini arzu ettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığımız görüşmede de İstanbul Sözleşmesi, kadın ve çocuk hakları, temel değerlerimiz, hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğünden bahsettik… İki nedenle üzgünüm. Birincisi, Ursula'ya yönelik protokol tuhaflığına duyarsız kaldığım izlenimi ortaya çıktığı için üzüntü duyuyorum… İkincisi ise Avrupa Birliği için verimli olacak Ankara'daki önemli ve faydalı jeopolitik çalışmamızın gölgelenmiş olmasından dolayı üzgünüm. Umarım Avrupa bu çalışmanın semeresini görecek."

AB liderleri ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de bir araya geldiği görüşmede ‘koltuk krizi’ yaşanmıştı. Liderlerin oturma düzenine geçtiği sırada Konseyi Başkanı Charles Michel protokol koltuğuna otururken, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’e protokol koltuğu verilmemişti. Leyen’in yaşanan koltuk krizinde şaşkınlığını gizleyemediği kameralara yansımıştı.

Türkiye'nin en zengin 10 ismi: Bir yılda yüzde 40'tan fazla zenginleştiler

ÇAVUŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Konu ile alakalı açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Dar kapsamlı ve heyetler arası görüşmelerde her iki tarafta düşüncelerini ifade ettiler. Son derece verimli bir görüşme oldu. Türkiye ilk defa bir misafir ağırlamıyor. Türkiye'de yapılan görüşmelerde uygulanan uluslararası protokoller çerçevesinde olur. Biz AB'nin kendi içindeki işleyişe karışmayız. Görüşmede uygulanan protokolde AB tarafının talepleri ve telkinleri karşılanmıştır. Nokta" dedi.

Türkiye'de "Oluk oluk kanlarını akıtacağız" diyen Sedat Peker, kaçtığı Makedonya'da sahte evrak ve isimle ortaya çıktı

SOSYAL MEDYADA TEPKİLERE NEDEN OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapacakları salonda von der Leyen'e yer gösterilmemesi, dünya genelinde sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları, #GiveHerASeat (Ona yer verin) etiketi ile Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'e yer gösterilmemesine tepkilerini dile getirdi. Konuyla ilgili binlerce ileti yazıldı.

AKP'li Özlem Zengin'den ilginç paylaşım: Genel Başkanımız arazi!

Editör: TE Bilişim