Gazete Emek- Abdulkadir Selvi, 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili kulis yazdı. Selvi'ye göre, İstanbul ve Ankara seçimleri AKP ile CHP arasında geçecek.


 Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin İstanbul ve Ankara adaylarına ilişkin kulis bilgilerini yazdı. İstanbul için Başbakan Binali Yıldırım'ın isminin açık ara önde konuşulduğunu ileri süren Selvi, "Spekülasyona girmek istemem ama Ali Babacan, Jülide Sarıeroğlu, Süleyman Soylu konuşulan isimler arasında yer alıyor" dedi. 

CHP'de de Mansur Yavaş'ın gündemde olduğunu belirten Selvi, "Kılıçdaroğlu da görüşmeye devam ettiklerini doğruladı. Ancak Levent Gök ve Muharrem İnce de önemli isimler. Levent Gök, ”Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sorumluluk almaya hazırım" dediğini aktardı. 

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'te, "İstanbul ve Ankara seçim kulisleri" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

"AK Parti'de Başbakan Binali Yıldırım ismi açık ara önde görünüyor. Başbakan ne der bilinmez ama görevi bırakmasına rağmen Kadir Topbaş da anketlerden çıkan isimlerden birisi. Mevcut Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'la birlikte ilçe belediye başkanlarından bazılarının ismi de büyükşehir için konuşuluyor. 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır' stratejisini izleyeceğinden kuşku yoktur.

KONUŞULAN İSİMLER 

İstanbul ve Ankara için Mevlüt Uysal ile Mustafa Tuna'nın aday gösterilip gösterilmeyeceği en çok merak edilen noktaların başında geliyor. Şurası kesin ki, Erdoğan kazanabileceği adaylarla seçime girecek. Yerel seçimlerde AK Parti'nin bir avantajı da bakanlar. İstanbul için Başbakan Binali Yıldırım konuşuluyor, Ankara için de bazı bakanların üzerinde duruluyor. Spekülasyona girmek istemem ama Ali Babacan, Jülide Sarıeroğlu, Süleyman Soylu konuşulan isimler arasında yer alıyor."

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim