Gazete Emek- Hürriyet gazetesi yazarı Selvi, yazısında ‘’Şimdiye kadar Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı dışında bir açıklama yapan olmadı’’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

‘’CHP’LİLERİN CİNSEL TACİZ İDDİALARINA BU KADAR TEPKİLİ OLDUKLARINI BİLMİYORDUM’’

‘’CHP gibi büyük bir teşkilatta böyle ufak tefek yanlışlar olabilir” diyenler çıkıyor. Onlar sustukça iş büyüyor, dallanıp budaklanıyor. Bu iddiaların peşine düştükçe CHP’lilerden inanılmaz telefonlar alıyorum. Bütçe görüşmeleri nedeniyle bulunduğum Meclis’te CHP milletvekilleriyle sohbet etme imkânım oldu. Cinsel taciz olayları karşısında bu kadar tepkili olduklarını tahmin etmemiştim. Kılıçdaroğlu belki farkında değil ama CHP’liler bu işlerden dolayı çok rahatsızlar. Hele CHP’nin isminin cinsel tacizle anılmasından dolayı müthiş kızgınlar. Bu işe sessiz kalınmasından dolayı ise tepkililer.

‘’AK PARTİ MKYK’DA ORHAN MİROĞLU’NA BU TWEETLERİ SORULUYOR’’

Selvi yazısında Eroğan’ın bu konuyla ilgili talimat verdiğini söyleyerek, "CHP, unutulsun istiyor ama cinsel taciz iddiaları unutulacak cinsten değil. AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, CHP’de PM üyeliği yapan ve milletvekili adayı olan Nazlı Eray’ın ‘Sis Kelebekleri’ romanında o zaman CHP Genel Merkezi’nde maruz kaldığı bir cinsel taciz olayını hatırlatan tweet’ler atmıştı. AK Parti MKYK’da Orhan Miroğlu’na bu tweet’leri soruluyor. Miroğlu da romanını okuduktan sonra yazar Nazlı Eray’ı aradığını, bunun bir kurgu olup olmadığını sorduğunu söylüyor. Nazlı Eray’ın kendisine, “Ne kurgusu, gerçek” dediğini ve taciz olayını anlattığını ifade ediyor. Zaten Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı da bu konuyu gündeme taşıdı. Miroğlu’nun açıklamaları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’deki cinsel taciz iddialarını gündemde tutmak lazım” diye talimat veriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:T24

Editör: TE Bilişim