Gazete Emek- Alman Radyosu ARD’nin İstanbul Muhabiri Christian Buttkereit’e Türkiye’nin Avrupa Birliği ve Almanya ilişkileri üzerine konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "AB üyelik hedefimiz bütün Türkiye’nin ve siyasi partilerin ortak hedefiydi. AB’ye tam üye olmanın amacı da Türkiye’nin standartlarını her açıdan yükseltip, insan hakları konusunda ileri, güçlü ekonomiye sahip bir ülke olmaktı" dedi.

Kılıçdaroğlu, AKP'lilerin kendisi ile ilgili planın fotoğrafını paylaştı ve Erdoğan'a 6 Katar sorusu sordu


“AİHM KARARLARINI UYGULAMAK  MECBURİYETİNDEYİZ"

AİHM’in verdiği kararların Türkiye’de uygulanmaması üzerine de değerlendirmede bulunan Gül şöyle konuştu:

“Türkiye, Avrupa Konseyi’nin kurucu ülkesi, AİHM’e hâkim veren bir ülke ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini en erken onaylayan ülkelerden birisi. AİHS m. 46, sözleşmenin taraflarının kesinleşen mahkeme kararlarına uyması gerektiğini belirtmektedir. Hatta, AK Parti hükümetinin ilk yıllarında, 2004 yılında bir anayasa değişikliği yaptık. Bu değişiklik sonucunda, Anayasamızın 90. Maddesi gereği temel insan hak ve özgürlüklerine ilişkin uluslararası sözleşmeler kanunlarımızın üstünde tutulmaktadır, bunlarla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne gidilememektedir. AİHS hükümleri anayasamız gereğince kanunlarımızın üstündedir, bu nedenle AİHM kararlarını uygulamak mecburiyetindeyiz.

Diyarbakır'da AKP'li Başkan ve 24 TV'den ilginç senaryo; Doğmamış çocuklar bile HDP'den AKP'ye geçmiş!


‘TÜRKİYE İMAJI AÇISINDAN  ŞÜPHESİZ OLUMSUZ BİR DURUM'


İHM kararlarını geciktirmeden uygulamak gerektiğini her zaman belirttim. Uzun milletvekilliği dönemimde 10 sene Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde milletvekilliği yaptım, bu kapsamda AİHM’e hâkim seçtim, bu süreçleri çok iyi bilen biriyim. Dışişleri bakanı olduğum dönemde, AİHM kararlarıyla ilgili bazı tazminatları ödemek durumunda kalan biri olarak teknik kısmına da hâkim biriyim. Türkiye imajı açısından da şüphesiz olumsuz bir durum, fakat hepsinin bir süreç içerisinde gerçekleşeceğini de tahmin ediyorum.”

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında AKP sonrası Türkiye tartışması: "Erdoğan sonunda seçimden neden kaçtığını söylemiş"

Kaynak: Basnews 

Editör: TE Bilişim