Gazeteemek- HDP'nin Hakkari'den seçilen ve daha sonra tutuklanan milletvekili Abdullah Zeydan'ın mahkemesi Diyarbakır 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Zeydan, tutuklandıktan 7 ay sonra ilk kez hakim karşısına SEGBİS yöntemiyle çıktı. Duruşma başlamadan önce hakim ile Zeydan'ın avukatları arasında ilginç bir diyaolg yaşandı. 

Mahkeme Başkanı, davaların Diyarbakır’a nakledilmesi ile ilgili avukatlara “Hakkâri’de 3 vekil var, 3’ü de burada yargılanıyor. Ben görmedim Hakkâri’yi. Hakkâri’de güvenlik problemi var mı?” diye soru sordu. Avukatların Hakkâri’yi ziyaret etmesini önermesi üzerine Mahkeme Başkanı, “Ben oraya gitmeye korkuyorum. Örgütün eline geçersem beni öldürmezler, ganimet olurum” demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Teknik sorunun giderilmesinin ardından savunmasını yapan Zeydan, hakkındaki suçlamaları reddederek, referandumda evet oyu çıkarmak için HDP’ye operasyon yapıldığını söyledi. Hakkâri Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı bir yürüyüşe katılmasının suçlama konusu yapılmadığına dikkat çeken Zeydan, yürüyüş sırasında polisin kendisine hedef gözeterek 3 metreden ateş ettiğini, gaz fişeği nedeniyle elinin kırıldığını belirterek, “O sırada elim cebimde olmasaydı şu anda hayatta olmayacaktım. Bütün bunlara rağmen savcı bu polisler hakkında takipsizlik kararı verdi. Bunu yapan polislerin kim olduğunu, oradaki MOBESE görüntülerinin araştırılmasını istiyorum” dedi. Mahkeme, Zeydan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 14 Temmuz’a erteledi.

Kaynak: Dihaber

Editör: TE Bilişim