Gazete Emek-İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski eş başkanı Ahmet Türk: Biz Kürtler ideolojimize göre siyaset yapıyoruz. İdeolojimiz ne kadar kusursuz da olsa ulusal sorunumuz ancak geniş bir siyasetle çözülebilir.

 
HDP ile diğer Kürt partilerinin yerel seçimlere ilişkin ittifak müzakereleri Diyarbakır’da devam ederken, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi eski eş başkanı Ahmet Türk ‘Kürtlerin ulusal sorunu ideoloji ile çözülmez’ mesajını verdi.

 
‘BÜTÜN KÜRT SİYASİ TARAFLAR KENDİLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ’

Toplantılar sırasında Rûdaw’a konuşan Ahmet Türk, “Biz Kürtler ideolojimize göre siyaset yapıyoruz. İdeolojimiz ne kadar kusursuz da olsa ulusal sorunumuz ancak geniş bir siyasetle çözülebilir. İdeolojilerle çözülmez. Bütün Kürt siyasi tarafların kendilerini gözden geçirmesi gerekir” dedi.

HDP’nin Kürt partileri ile yürüttüğü görüşmelere Eş Genel Başkan Pervin Buldan başkanlık ediyor. İttifak çalışmalarına Kürdistan Demokrat Partisi – Bakur (KDP-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi – Türkiye (KDP-T), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Devrimci Doğu Kültür Dernekleri (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi ile Azadi Hareketi katılıyor.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim