Gazeteemek- AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Referandum'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aktay, Referandum ve YSK'nın bu kadar çok tartışıldığı bir süreçte 'Evet' oylarının çalınmış olabileceğini söyledi. 


Kampanya sırasında üstünlüğün 'Hayır' cephesinde olduğunu belirten Aktay, sonuçlara göre AKP'nin oylarının gerilemediğini belirtti. AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) heyeti üyelerinin 'PKK destekçisi' ve 'Hayırcı' olduğunu öne sürdü.

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'nin haberine göre Aktay, şu an için yeni bir çözüm sürecinin söz konusu olmadığını, bu aşamadaki çözümün 'terörle mücadele olduğunu' belirtti.

Aktay, Yasaklı bölgelerde oy oranlarının yüzde 400 arttığını belirterek, "Oradaki insanların göç ettikleri için oy veremiyor oldukları düşüncesi çok yanlış bir düşüncedir. Seçime katılım oranı had safhada. Bazı yerlerde oylarımızı yüzde 400 artırmışız. Diyelim ki Cizre'de, İdil'de, Yüksekova'da oyumuz neredeyse yüzde 400, 450 oranında artmış. Güneydoğu'da maalesef çözüm süreci esnasında HDP kendi seçim kampanyasını PKK'ya ihale etmişti. HDP'nin seçim kampanyasını PKK yürütüyordu ve namluların ucunda yürütüyordu.PKK'nın bu seçim sürecinde eli kolu bağlı kaldı. Terör operasyonları dolayısıyla halka bir güven geldi. Eskiden insanlar AK Parti'ye veremiyorlardı. Çünkü korkuyor, tehdit alıyor. Ben bu tehditleri bilfiil yaşadım." diye iddia etti. 


AKP'li Aktay, gündemlerinde bir çözüm sürecinin de olmadığını ifade ederek, "Bizim şu an çözümümüz, terörle mücadele ve halkla olabildiğince yakın olmaktır. Terörle, sonuna kadar, son bir terörist kalmayıncaya kadar, elindeki silah tamamen bırakılıncaya kadar mücadele edilir. Bu çözümümüzdür. Şu anki çözüm süreci budur, terörle mücadele." dedi. 

Kaynak: BBC Türkçe

Editör: TE Bilişim