Gazeteemek- Darbe Girişimi'nin yaşandığı 15 Temmuz ve sonrasında en çok sorulan sorulardan biri "Bu darbenin siyasi ayağı yok mu?" şeklinde. İlk defa AKP'li eski bir milletvekili FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 


Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonları kapsamında, bu sabah 24. Dönem AKP Mersin Milletvekili olarak görev yapan Ahmet Tevfik Uzun gözaltına alındı. Uzun hakkındaki arama ve el koyma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


Başsavcılıktan açıklama


Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan tarafından konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Savcı Ercan, bu sabah itibariyle 24'üncü Dönem Mersin Milletvekili olarak görev yapan Ahmet Tevfik Uzun’un, "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan" gözaltına alındığı, hakkındaki arama ve el koyma çalışmalarının ise devam ettiğini bildirdi.


Ahmet Tevfik Uzun Kimdir?


1968 Tarsus doğumlu. İstanbul üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Uzun, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclis üyesi olarak siyasete atıldı. Ahmet Tevfik Uzun, 12 Haziran 2011'de 24’üncü Dönem Genel Seçimi’nde AKP milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. İngilizce bilen Uzun evli ve 4 çocuk babası.

Editör: TE Bilişim