Gazete Emek- AKP içinde başlayan 'FETÖ'cü borsası' ve korunan, kollanan 'FETÖ'cüler' tartışması sürüyor. 

Habertürk Tv'de dün akşam yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına katılan AKP İstanbul Milletvekil Mehmet Metiner'in bu konudaki sözleri tartışmanın daha uzun zaman süreceğini gösteriyor. Programa katılan hukukçu Salim Şen, Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Kenan Tekin'in 2016 Aralık ayında yaptığı 'FETÖ beni bakanla tehdit etti' içerikli konuşmasını anımsattı.

Şen, "Yusuf Kenan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı. Yaklaşık 15 ay önce sanıyorum Karadeniz'de Trabzon olabilir bir konferansta bir açıklamada bulundu, medyaya da yansıdı. Dedi ki; 'ben müsteşar olarak atanacağım zaman bana bir bakan geldi, 'Tayyip bey sizi bu göreve düşünüyor. Eğer bu görevi kabul ederseniz başınıza şöyle şöyle işler açarız. Kesinlikle bunu kabul etmeyin' dediğini söyledi. Peki ben soruyorum o bakan kimdi?
Türkiye Cumhuriyeti'nin savcıları herhangi bir sendikaya sadece üye olduğu için bile bir öğretmeni soruşturma yapıp tutuklayan ya da mahkum eden Türkiye'nin bu yargısı acaba Yusuf Kenan Tekin'i çağırıp seni tehdit eden bu bakan kimdi diyerek bir soruşturma açtı mı? Niçin açılmadı acaba böyle bir soruşturma?" dedi.

Bunun üzerine Şen ile Metiner arasında şu diyalog geçti:

Mehmet Metiner: Bunun hesabını da bize mi soruyorsunuz?

Salim Şen: Örnek veriyorum, madem diyorum bu konuda bu kadar hassasız niçin hiçbir Allah'ın kulu sormadı veya siz sordunuz mu en azından bu bakan kimdi?

Mehmet Metiner: Niye sorayım, ben biliyorum çünkü.

Salim Şen: O zaman açıklayın

Mehmet Metiner: Ne gerek var açıklayayım canım.

Salim Şen: Niye saklıyorsunuz o zaman bir FETÖ'cüyü. Siz savcılığa başvurdunuz mu?

Mehmet Metiner: Ben niye başvurayım.

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Kenan Tekin’in 31 Aralık 2016'da Trabzon’da katıldığı bir panelde şöyle demişti:

“2013 yılı ocak ayından itibaren şahsım, çalışma arkadaşlarım, ailem, çocuklarım üzerinden inanılmaz bir karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldım ve çok açık bir biçimde çok üst düzey bir kişi, bir bakan tarafından, 2013 yılında ‘Fetullah Hoca’nın selamı var. Tayyip Bey seni Milli Eğitim Bakanlığı’na müsteşar olarak alacak, seni uyarıyoruz. Gidersen, kabul edersen seni rezil edeceğiz, insan içine çıkamaz hale getireceğiz.’ Bunu arkadaşlar bakın, bir Bakan söyledi.”

Tekin'in açıklamalarının ardından dönemin Milli Eğitim Bakanlarından Nabi Avcı ve Ömer Dinçer’in isimleri ortaya atılmıştı. Ancak Tekin, 'Zorunlu bir açıklama' diyerek "Trabzon’da bir konferansta yaptığım analiz esnasında kurduğum bir cümle üzerinden bir gazetede çok sevdiğim iki bakanım Nabi Hocam ve Ö. Dinçer hocanın isimleri speküle edilmiş. Konunun her iki değerli hocamla ilgisi yok. Zaten konuşulması gereken de isimler değil, FETÖ. Bahse konu konuşmayı yaptığımız eski bakan, uzun süredir AK Parti ile ilişiği olan biri değil, milletvekili de değil. Hatta aktif siyasette de değil.”
Yenişafak gazetesi ise o bakanın eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olduğunu iddia etmişti. Suat Kılıç ise Yenişafak'ın haberini "düzmece" ve "iftira" olarak nitelendirmişti. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim