Gazete Emek- Çalışmaları öne çekilen ve Meclis Genel Kurulu’na bugün gelmesi beklenen çoklu baro düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, düzenlemenin ‘reform’ olduğunu savundu. Düzenlemenin daha önce “FETÖ’nün isteği” ile gündeme geldiği şeklindeki açıklamaların kaynağını araştırdıklarını ve kaynağının 15 yıl önce Gülen cemaatine yakın bir hukuk derneği tarafından hazırlanan yasal düzenleme önerisi olduğu sonucuna ulaştıklarını belirten Turan TBMM’de görüşülecek düzenleme ile o önerinin ilgisi olmadığını söyledi.

Turan özetle şunları söyledi:

“Teklifin görüşmelerine bugün başlıyoruz. Çoklu baro diye ifade edilen teklifin adı çoklu baro değil. Bu reform niteliğinde bir düzenleme. Çoklu baro ifadesi bu kanunun özünü yansıtmıyor. Baroların eşit temsil edildiği bir birliğin oluşmasını istiyoruz. Genel yaklaşım bir reform paketi olduğu yönünde. Şu anda marjinal olduğunu düşündüğümüz baro başkanlarının ahlaki ve siyasi sicillerine baktığımızda başörtülü avukat yemin edemez dediğini biliyoruz. Baro başkanlarına sorulmadığı iddiası külliyen yalan.”

“Bir diğer eleştiri konusu komisyon sürecinde, düzenleme geçerse barolar marjinalleşirmiş. Zaten marjinal değil mi? Daha ne kadar marjinal olacak? Bu kanun geçtiğinde PKK, FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş. Bu kanun çerçevesinde suç işleyen cezasını çekecek. Baroların bölünme hakkı olacak ama zorunluluk olmayacak. Şu andaki baroların binalarında yönetimlerinde bir değişiklik olmayacak. Bu kanunda FETÖ’nün ruhu varmış! Hadi oradan diyorum! Umarım, görüşmeler makul süre içerisinde gerginlikten uzak komisyondaki gibi konuşacağı zemin olur. Süreleri aşan gerginlik yapan kim varsa cevabını alacaktır. Ama kanunla ilgili eleştirisi olanları dinlemeye hazırız.”

‘ÇAĞIRDIK GELMEDİLER’

“Ben İstiklal Caddesi’nde yürürken İstanbul Barosu’nun yönetim toplantısına katılmak istesem içeri alacaklar mı? Ama biz buna rağmen görüşmeler sırasında komisyona gelen arkadaşlarımızı içeri çağırdık, kendileri gelmemeyi tercih ettik. 3 temsilci gelsin konuşalım dedik. Ziyaretçi yasağı olduğundan sadece baro başkanlarımıza yönelik Meclis Başkanımız kapıyı açmaya hazır.”

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim