Gazete Emek-AKP'ye yakın yazarlar içerisinde rant kavgası devam ediyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Pelikan bildirisi'ni gündeme getirerek, 'Bizi üzen dostlarımızın suskunluğu' dediği gün danışmanı Etyen Mahcupyan da 'Pelikan'a gönderme yaptığı bir yazı kaleme aldı.


Mahcupyan, Karar gazetesindeki 'Milli otomobil için nefesler tutuldu' başlıklı yazısında otomobilin adının 'Pelikan' olmasını önerdi.

Mahcupyan, mizahi bir dille yazılan 'Tımarhane Günlerim' kitabındaki 'Şişko' karakterini yazısına taşıdı. 'Milli otomobil' çalışmalarını esprili bir dille ele alan Mahcupyan  şunları yazdı:

"Ayrıca olayın asıl önemli yanı otomobilin ismiymiş… Bizim Şişko konacak adı saptamak üzere faizci ve dövizci diye adlandırdığı iki milli komitenin geceden bu yana çalıştığını söyledi. Şu ana kadar Adalet, Terakki, Hizmet, Rehber, Reis gibi adlar önerilmiş. Ama kritik olay, kullanılmış araba ilanları dedi. “Sürücüsünden kullanılmış Adalet, temiz halde…” gibi cümleler bizi yaralar dedi… 

Dolayısıyla şuna karar vermişler: Öyle bir isim koyalım ki önüne “kullanılmış” geldiğinde milli gururumuzu incitmesin. Baya kafa çatlattık, derken Şişko’dan koca bir aferin alarak oradan ayrıldım. Niye Pelikan olmasın dedim. Hem otomobilin kullanılmış olması fiyatını düşürmez böylece..."

Pelikan bildirisini yazdığı iddia edilen Cemil Barlas ise twitter hesabından hem Davutoğlu'na hem de Etyen Mahcupyan'a yanıt verdi. Davutoğlu'na 'Post Erdoğan dönemine hazırlananlar postu 'pelikan'a kaptırtılar... en azından öyle zannediyorlar... bozmayın.. yazın" diyen Barlas, Mahcupyan'a ise "bu alıklar kendilerini balık, indireni de pelikan zannediyor... iki dakikalığına samimi olun... erdoğan şutladı sizi" dedi.

Cemil Barlas'ın o   Twitleri:

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim