Gazete Emek- Afrin harekatı, Türkiye’nin bir numaralı gündemi olmayı sürdürse de iç siyaset de her geçen biraz daha ısınıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası işbirliği güçlenen AKP ve MHP’nin “Cumhur İttifakı” ile bu seçimlere hazırlanacağı artık kesin.

Bu ittifaka Büyük Birlik Partisi’nin de katılması sürpriz olmayacak gibi gözüküyor.

Zira geçtiğimiz Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Perşembe günü Hatay’da yaptığı açıklamada bu ittifakın bir biçimde kurulacağını söyledi.

BBP’nin Cumhur İttifakı’na girmesi an meselesi

16 Nisan Referandumu’nda “Evet” kampanyası yürüten BBP’nin genel başkanı, “Hangi şekilde olursa olsun bu ittifak inşallah sağlanacaktır. Yeni sistem bu ittifakın başarısına bağlıdır. Başarılı olacaktır. Benim tahminim; AKP, MHP ve BBP seçim ittifakı önümüzdeki seçimlerde çok rahatlıkla yüzde 55 ila yüzde 60 arasındaki bir oyla seçimden galip çıkacak ve Türkiye tamamıyla yeni sistemle yönetilmeye başlanacak” dedi.

Bu açıklamadan bir gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda bu işbirliği ile ilgili ilk işareti verdi.

Cumhurbaşkanı,” Herhangi bir siyasi partinin lideri veya üyelerine, kendi partilerinden istifa etmeksizin bir başka partinin listesinden aday gösterilebilme imkanı sağlandı. Bu partiler seçim pusulasındaki ittifak bölümünde yer almayacaklar ama aday listesinde bulunmak suretiyle dolaylı bir şekilde bu oluşumda temsil edilecekler. Büyük Birlik Partisi başta olmak üzere bu oluşum içinde yer almak isteyen ancak oy dağılımı itibarıyla kendi başına milletvekili çıkarma imkanı bulunmayan partiler ise ittifaktaki herhangi bir partinin listesinde seçime girebileceklerdir” dedi.

Kaynak: Amerikanın Sesi

Editör: TE Bilişim