Gazete EmekAKP Sözcüsü Ömer Çelik, Rahip Brunson'un tahliyesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Yargısal akış şu aşamada tamamlandı. Dayatmalara prim verilmedi. Dayatmalarla karar alınsaydı, Türkiye'ye ekonomik saldırılar yapıldığı zaman karar alınırdı

-ABD yönetimi şunu anlamış olması lazım: 'Türkiye haddini aşan dile prim vermez'. Türkiye'yi tehdit etmek kimsenin haddine düşmez. Türkiye'nin milli onuru her şeyin üzerinde gelir.

-"(Cemal Kaşıkçı olayı) Bu çok vahim bir meseledir. Saygın bir gazetecinin öldürülmesiyle ilgili son derece spekülatif iddialar var. Bazı isimler üzerinde yoğunlaşma vardır, bunların hepsi iddiadır, güçlü bir şekilde soruşturulacaktır. Asla affedilemeyecek, asla üssü örtülemeyecek bir eylemdir."

-Cumhur ittifakının yerel seçimlerde de bir formüle dönüşüp dönüşmeyeceği, dönüşürse nasıl bir formüle dönüşeceğiyle ilgili konu aynı şekilde kendi doğal akışı içerisinde devam ediyor. Orada bir aksama yok, herhangi bir sıkıntı yok."

-(Cemal Kaşıkçı olayı) Bu şahsın belli bir mekana girdiği ve o mekandan çıkmadığı görülmektedir. Dolayısıyla bunun açığa kavuşturulması gerekir. Her türlü spekülasyondan uzak olarak, olayın açığa çıkması için en yüksek hassasiyeti gözeterek çalışmalar sürdürülüyor."


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim