Gazete Emek-  AKP  Sözcüsü Ömer Çelik, emekli amirallerin bildirisine ilişkin, "Hemen sahiplenenlerin bunu niye sahiplendiği, eğer içeriği ve zamanlaması değiştirilmişse onlara sorulması gereken bir şeydir. Bize sorulması, akılla izah edilecek bir mesele değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik "CHP Emekli amiraller bildirisi konusundaki tavırlarını örtmek için 128 milyar dolar meselesini sürekli ortaya çıkarıyorlar. En güzel cevabı kendi milletvekilleri verdi" dedi.

“YUNANİSTAN BİR KATLİAMA İMZA ATMAYA ÇALIŞIYOR”

Çelik, Yunan Dışışleri Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamalarına ilişkin şunları kaydetti:

"Son derece bağnaz, saygısız şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve milletimizi itham etmesi, diplomasi tarihine yakışıksızlık örneği olarak girecektir. İlk defa bir bakanın, ülkesinin egemenliğinden bahsederken ülkesinden değil AB'den bahsettiğini gördük. Yunanistan ile müzakere sürecini akıllı bir dille, akıllı bir devlet anlayışıyla ve müzakerenin yöntemlerine karşılıklı saygıya uygun şekilde sürdürmeye hazır olduğumuzu söylüyoruz."

Yunanistan'ın sığınmacılara yönelik tutumunu eleştiren Çelik, "Yunanistan sahil güvenlik unsurları resmen benzin dökerek, yakmaya çalışarak bir katliama imza atmaya çalışıyor" dedi.

Çelik, şöyle devam etti:

"Demokrasi, insan hakları, uluslararası ilişkiler dediğiniz değerleri Akdeniz'in sularına gömdünüz. Onları kurtarın, sonra diğer meseleler hakkında konuşmaya çalışın. Botları batırmak, 3 yılda 80 binden fazla mülteciyi bizim kara sularımıza itmek gibisinden vahşi eylemler gerçekleştirdiler. Uluslararası kurumlar ve Avrupa Birliği maalesef bunun karşısında susuyor."

“FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ”

Çelik, "Kuşkusuz Filistin'in yanındayız. Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukukunu korumaya, bununla ilgili gereken tavırları almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

“GERİLİMİN DİPLOMASI YOLUYLA ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin soru üzerine Çelik, "Bu gerilimin, Rusya, Ukrayna ve AGİT arasındaki üçlü temas grubu çerçevesinde diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz" dedi.

Kuzey Kıbrıs Anayasa Mahkemesinin Kur'an kurslarına ilişkin kararını da değerlendiren Çelik, "Tabii ki Türkiye'nin de atacağı adımlar vardır. Cumhurbaşkanı Tatar da bunun düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Dolayısıyla koordinasyonlu şekilde süreci takip etmeye devam edeceğiz. Konjonktür hazretleri ve mevzuat efendiye demokrasiyi kurban edemeyiz " dedi.

Çelik, yeni anayasa çalışmalarına yönelik soruya, "AK Parti'de çalışacağız, Cumhur İttifakı olarak beraber de çalışacağız. Hem AK Parti'den hem MHP'den siyasi heyetler süreci tartışmaya devam edecek. Burada olgunlaştıktan sonra tabii ki diğer partilerle de konuşacağız" yanıtını verdi.

Yaptığı açıklamaların ardından basının sorularını yanıtlayan Ömer Çelik 'gri pasaport soruşturması' ile ilgili yöneltilen soruya "Aynı durum CHP ve İYİ Parti belediyelerinde de varmış" yanıtını verdi.

Sözcü Çelik sözlerini "Vaka sayılarını Ramazan ayı içerisinde düşürmemiz gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik kuralları ulusal güvenlik meselemizdir" şeklinde sonlandırdı.

Kaynak: Sputnik 

Editör: TE Bilişim