Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener , hem Twitter'daki paylaşımları hem de grup toplantısındaki açıklamaları nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

Akşener'in avukatı aracılığı ile yapılan başvuruda "Tehdit, Hakaret, Suç İşlemeye Tahrik ve Aşağılama" suçlarından cezalandırılma talep edildi.

Akşener, partisinin ilk grup toplantısında, “ MHP’nin Saray yancısı olduğunu” söylemiş ve bu sözler üzerine de Bahçeli, resmi Twitter hesabından bir açıklama yaparak, “Bu Hanımefendi’ye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle” demişti. Bahçeli’nin bu açıklamasının ardından da o gece bir grup MHP’li Akşener’in evinin önünde protesto gösterisinde bulundu. Olay üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve 12 kişi gözaltına alınmıştı. MHP Genel Merkezi de “Genel merkezin bilgisi dışında böyle bir eylem gerçekleştirdikleri” gerekçesiyle MHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’ndaki tüm üyeri görevden almıştı. İki parti arasındaki gerginlik Meclis’te salı günkü grup konuşmalarına da yansımış, Bahçeli, “Kamera tutan el kimindir, evde kimler hangi gayeyle toplanmışlardır ” açıklamasında bulunmuştu.

Bahçeli, açıklamalarında " Don Kişot, yel değirmenlerine kılıç çekerek saldırırdı. Siyasi Don Kişotların da ilkeleri, çizgileri yoktur. İP Genel Başkanı’nın söylemleri zincirleme olaylara neden olmuştur. Sosyal medyadan cevap verince Türkiye’nin konuştuğu olaylar vuku bulmuştur. Adres vererek cevap verecek kadar çıldırmıştır. Davet verince icabet eden çıkacaktır, çıkmıştır da. Gidenler gayet normal protesto yaptılar. MHP, Tükiye’nin kıvancı, son kalesidir. Lastik adamlarla işi olmaz. Aksini söyleyen edepsizdir, şahsiyetsizdir. Kim dil uzatırsa, el uzatırsa, ya dilini koparır, ya elini kırarız" ifadelerini  de kullanmıştı.


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim