Gazete Emek- AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, Diyarbakır'da "Kürdistan" ve "Pekeke" kelimeleri kullanmasıyla ilgili konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Tarih bilmeyen gafil! Sen Kürtlere terörist diyeceksin sonra İstanbul’u alabilmek için gidip Diyarbakır’da ağlayacaksın. Bunu İstanbul’da yaşayan hiçkimse yemeyecek” dedi.

Meral Akşener, Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek istemek amacıyla Şişli ve Beşiktaş’ta partisinin kurduğu demokrasi çadırlarını ziyaret etti.

Şişli’deki Cevahir AVM önünde kurulan çadırda yurttaşlara seslenen Akşener, İstanbul seçiminin YSK tarafından iptal edilmesini "sivi darbe" olarak niteledi: “Kürdü Türk’e, Türkü Kürde karşı getirmeye çalışıyorlar. CHP ve İYİ Parti sanki hendekleri kazmış gibi suçladılar şehitlerin kanları ellerinde olanlar da bizi suçladı. İstanbul’da yaşayan herkes biraraya geldi ve bu çirkin dile ‘Dur’ dedi. Ekrem İmamoğlu’nu seçti. Sonra milli irade hırsızları bir araya geldi sivil darbe yapıldı. Sandık tekmelendi ve o seçim iptal edildi. Şimdi 23 Haziran’da yenilenen bir seçim var. Hem acı hem komik. Ben muhtar seçimini, belediye meclis üyesi seçimini, belediye başkan adayı seçimlerini doğru yapmışım ama İBB başkan adayını yaparken yanlışlık mı yapmışım? Madem sandıklarda hata var neden bütünü iptal edilmedi? 24 Haziran’daki 16 Nisan’daki seçimleri neden iptal etmiyorsun? Ede ede Meral Akşener’in zarfından çıkan Ekrem İmamoğlu’nu mu iptal ediyorsun?” Milli irade gaspı yaparak, sivil darbe yaptılar. Sadece AKP olarak değil tüm herkesin Cumhurbaşkanı olma şansını o sandıkla tekmelediler. Şimdi 23 Haziran’da Ekrem kardeşimin adaylığıyla o sandıklar patlayacak”.

"İLLET, ZİLLET TERÖRİST DEDİLER..."

İYİ Parti Genel Başkanı, Binali Yıldırım’ın ‘Pekeke’ ve ‘Kürdistan’ demesi hakkında da şöyle konuştu: “İllet, zillet, terörist’ dediler ama bunlar sahtekar. Binali bey Diyarbakır’a gidip ‘Pekeke’ dedi. PKK’lıların söylediği ‘Pekeke’yi dedi. Sanki biz Kürdistan istiyormuşuz gibi bize ‘Defolun gidin Irak’ın kuzeyinde Kürdistan vardır’ dedi. El hak! Tükiye’nin kuzeyinde Kürdistan yok. Orası Türkmen evi. Tarih bilmeyen gafil. Sen Kürtlere terörist diyeceksin sonra İstanbul’u alabilmek için gidip Diyarbakır’da ağlayacaksın. Bunu İstanbul’da yaşayan hiçkimse yemeyecek. Her kılığa girenleri tanıdınız. Bir tane oy için satamayacaklar değer yok. Gereğini yapacağız”. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim