Gazete Emek- Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "Seçim döneminde bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?' diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti'yi kastediyorum, 'Bizim nazarımızda şuradadır' diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır" sözlerine karşılık veren  İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Ne benim, ne arkadaşlarımın HDP'ye 'Biz nerede, ne yapalım',' diye soru sormuşluğumuz resmi, gayri resmi yoktur. İsnat eden bunu ispat etmekle görevlidir" dedi.

'ANCAK MEMNUNİYET DUYARIZ'

"Burada asıl dikkatimi çeken saygısızlık konusu. Sayın Önder, bu HDP'nin yönetim kadrosunu PKK'nın yanında gören İYİ Parti'yi ve onun genel başkanını saygısızlıkla suçluyorsa şunu mu demek istiyor: 'Kardeşim biz PKK'nın yanında yöresinde değiliz. Sen bize saygısızlık ediyorsun' mu demek istiyor? Bunu demek istiyorsa dolandırmaya gerek yok. Açık açık söylemelidir. Biz bundan HDP'nin kurumsal sisteminin yöneticilerinin 'Bizim PKK'yla herhangi bir alakamız yoktur, bize saygısızlık ediyorsunuz' sözlerinden ancak memnuniyet duyarız." 

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Bizim gözümüzde HDP, terör örgütü PKK'nın uzantısıdır. Kandil'in yanında konumlandırıyoruz" açıklamasına HDP'li Sırrı Süreyya Önder'den sert bir yanıt gelmişti.

Önder, seçimlerden önce İYİ Parti'den yetkililerin kendilerinden çalışmalar konusunda fikir aldıklarını ve buna göre çalışma planı yaptıklarını belirterek, "Bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?' diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti'yi kastediyorum, 'Bizim nazarımızda şuradadır' diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır" ifadesinde bulunmuştu.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim