Gazete Emek- Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durumdan ötürü esnafların derinden etkilendiğini belirten Akşener, vatandaşların siyasetteki kavgalardan bıktığını ve artık huzur istediğini söyledi.

ÖZDAĞ’IN AÇIKLAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Akşener, Ümit Özdağ’ın beni tekrar ihraç edecekler açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Dün biz GİK topladık, gündemde bu konuya dair herhangi bir şey yoktu. Arkadaşlarımızın iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair uzunca bir zamandır başlattıkları çalışmaların bir araya getirildiği ve o metnin GİK ile paylaşıldığı, Pazartesi günü de milletvekilleri ile paylaşılacak. Hızlı bir şekilde onların eleştirileri, tespitleri olmalı gibi o yoğrulduktan sonra çok fazla uzatmadan sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacağımız bir çalışma yaptık”

“SAYIN SOYLU BİZİM KULÜBE HOŞGELDİ”

Süleyman Soylu’nun, annesine hakaret eden kişinin mahkemece serbest bırakılmasıyla ilgili göstermiş olduğu tepkiyi değerlendiren Akşener, “Sayın Soylu bizim kulübe hoşgeldi” dedi.

Akşener açıklamalarına şöyle devam etti:

Şöyle bir kulüp var Türkiye’de hepimizin içinde yer aldığı, benim uzunca bir zamandır yer aldığım. Anamıza bizim sinkaflı sövüldü, benim şahsıma çok çirkinlikler yapıldı. Dolayısıyla bu sosyal medyada veya diğer alanlarda aleni, her türlü çirkinlik sövgü oyduğunda kös dinlerdi. Şimdi Sayın Soylu, istemezdim aynı şeyleri yaşamasını neticede bir İçişşleri Bakanı Benim devlet anlayışımda böyle bir durum olamaz. İçişleri Bakanı sosyal medyadan da şikayet edemez, sonuçta ana çok saygı duyuyorum. Ama bizim kulübe hoşgelmiş. Sayın Aldülhamit Gül’ün söyledikleri üzerinden yorum yaparsak bir taraf reformcu demek ki, bir taraf reform konusunda alerji duyuyor. Biz de onu izleyeceğiz.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın uğramış olduğu saldırıya ilişkin soruşturma yürüten savcının tehdit edilmesinin ardından siyasetin sessizlinin tartışılmasını nasıl yorumluyorsunuz sorusunun yöneltilmesi üzerine Akşener şunları kaydetti:

En son Selçuk Bey kendisinin anlattığına göre öldürülme kastıyla darp edildi. Savcı soruşturma açtı ilginç bir biçimde savcı tehdit edildi. Bizim ülkemizde şu anda partili cumhurbaşkanlığı sistemi var. 16 Nisan 2017’deki referandumda partimiz yoktu. Ben Meral Akşener olarak diğer arkadaşlarımızla tek tek gezdik dedik ki, bir kişiye de yazık bir şahsa bu ülkenin bütün yönetimini bırakmayın yanlış. Gelinen noktada bütün oklar ve bütün gözler Sayın Erdoğan’a dönmek zorunda. Çünkü dediler ki o zaman aşacağız, uçacağız, kaçacağız. Aşılmadı, uçulmadı kaçılmadı. Şimdi burada partili cumhurbaşkanı olan Sayın Erdoğan bütün bunların neticesinde ne diyecek. Bütün bunlara baktığınız zaman büyük bir gücün üstünde oturduğu varsaydığımız Sayın Erdoğan’ın aslında o kadar büyük bir gücün üstünde oturmadığı ortaya çıkıyor ama bütün sorumluluk onundur.

Editör: TE Bilişim