Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Şırnak'a gitmek için geldiği Diyarbakır'da Kürtçe ve Zazaca pankartlarla karşılandı. Akşener ise baba tarafının Diyarbakırlı olduğunu söyledi. 


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu hafta da yurt gezilerine Güneydoğu ile devam etti. Şırnak ve Cizre’de temaslarda bulundu. Ankara’dan uçakla Diyarbakır’a giden Akşener ve İYİ Parti heyeti havaalanında davullar ve zurnayla karşılandı.

Akşener için, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca pankartlar açıldı. Pankartlarda “Tubi xeyr hati serokwezire me, xwişka me (Hoş geldiniz başbakanımız ve kız kardeşimiz” yazısı yer aldı. Pankartlarda Türkçe olarak da “Diyarbakırımıza hoş geldiniz Meral Abla” ve “Baba ocağına hoşgeldiniz” yazılı olduğu görüldü. Havaalanında kısa bir açıklama yapan Akşener şunları söyledi:

“İYİ Parti olarak Bitlis Ahlattan başlattığımız, Edirne, Mardin ve Artvin ile sürdürdüğümüz yurt gezilerine devam ediyoruz. Bizin esas görevimiz, vatandaşın tek tek ekini sıkmak ve sorunları dinlemek. Esnaf kardeşlerimize ilk sorduğum soru ‘Siftah yaptınız mı ?' oluyor. Çoğunun cevabı ‘Yapmadık' oluyor. 


Bunun üzerine ilk küçük siftahı biz yapıyoruz, o dükkandan alış veriş yapıyoruz. Gezilerimizden sonra bir güzel şey daha oluyor. Ziyaret ettiğimiz illere bizden sonra bakanlar da gidiyor. Batı da AK Parti ve CHP arasına, Doğu ve Güneydoğu da ise AK Parti ve HDP arasına sıkışmış bir seçmen kitlesi var. Biz İYİ Parti olarak güçlü bir alternatif oluşturuyoruz. Türkiye'nin yüzde 100'ünün oyuna talibiz'”

Akşener, babasının ailesi Diyarbakır’dan Yunanistan’a gittiğini hatırlattı. Akşener, "Babamın ailesi Yunanistan’a Diyarbakır’dan gitme. Burada Küçükkadı köyü ile Büyükkadı köyü var, oradan gitme. Ben bunu yıllardır söylüyorum ama genel başkanlığına yürüyünce o zaman duyuruldu. DYP’de ilk seçildiğim dönemlerde Salim Ensarioğlu’na derdim, 'Benimle iyi geçinin yoksa Diyarbakır’dan aday olurum' diye. Babamın tarafı buralıdır" diye konuştu.

"15 yıl sonra Şırnak’a gideceğim. 15 yıl öncesi ve bugün arasında ne kadar fark olduğunu çok merak ediyorum. Şırnak’ta pek çok şey yaşandı. Oradaki vatandaşları dinlemek bizim görevimiz. Gittiğimiz her yerde insanlarımızın elini sıkıyoruz. Gittiğimiz yere bizden sonra ya diğer gün ya da diğer hafta bakanlar da gidiyor. Rekabet iyi bir şeydir. Türkiye’de maalesef seçmenin seçenek sayısı ikidir. Doğu da batı da iki seçeneği vardır. Batıya gittiğinizde CHP ile AK Parti arasında tercihe zorlanan bir seçmen kitlesi var, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya geldiğimiz HDP ile AK Parti arasında tercih yapmak zorunda kalan seçmen kitlesi var. Biz güçlü ve alternatif seçenek oluşturuyoruz. Partimiz dikkatle izlenildiğine inanıyoruz. Türkiye’nin yüzde yüzüne talibiz. Böyle olunca İYİ Parti’nin kuvvetli bir seçenek olması seçmene iyi gelecektir. Çünkü, rekabet iyi bir şeydir. Şöyle anlatayım, Anavatan Partisi, Şırnak’ta iktidarda ise Refah Partisi ile DYP’nin orada milletvekilleri olurdu. O iktidarda bir rahatsızlık olduğu zaman, derdinizin çözülmesiyle ilgili bir problem olduğunda diğer iki millletvekiline gitme durumunuz oluyordu. Bu durum iktidar partisinin seçmene daha iyi davranmasına neden oluyordu. Şırnak Milletvekili Salih Yıldırım’ı hatırlıyorum, bizi Meclis’te lime lime ederdi, Şırnak’ın sorunlarıyla ilgili. Şimdi bu kalmadı. Seçmen kutuplaşmasının olduğu yerlerde sizin sorunlarınız yerine daha farklı meselelerin gündeme geldiğini biliyorum. Biz bugün gezip vatandaşlarla bir araya geleceğiz. Biz programımızı yazdık ama seçime yönelik projelerimizi şehir şehir gezerek insanları dinleyip hazırlıyoruz."

Editör: TE Bilişim