Gazete Emek-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin "Size gelince bağırıp çağıran iktidar, Cemal Kaşıkçı'nın öldürmesiyle ilgili hala sus pus. Eli kanlı bir diktatör Türkiye'ye meydan okuyor. Egemenlik haklarımıza saldırıyor. Sonra da konsolosu elini kolunu sallayıp çıkıp gidiyor" dedi.

Akşener'in konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Faize yatan paranın emekten çok kazandığı bir ekonomi iflah olabilir mi?

-AK Parti milletvekillerine sesleniyorum. Partinize sorun, ekonomide nereye gidiyoruz diye. Bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Türkiye'ye kıymayın, bize kulak verin.

-Bu kafayla Türkiye'yi IMF masasına oturtacacaksınız. Hem de güçsüz şekilde. 

-Geçtiğimiz hafta fındıkla ilgili verdiğimiz araştırma önergesi reddedildi. Düşmana karşı zafer kazanmış gibi alkışladılar. Fındık üreticileri hiç merak etmesin bu işin peşini bırakmayacağız.

-Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidermek için verdiğimiz teklif iktidarın oylarıyla reddedildi. İktidara soruyorum; milyonlarca Suriyeli göçmenin 200 milyar liralık yükünü milletimizin sırtına yüklemeye hakkınız var mıydı?

-Kendisi 46 yaşında emekli olmuş. Vatandaşımız söz konusu olduğunda 'yük' öyle mi?

-Erdoğan, 'Biz sadece devlete karşı işlenen suçları affedebiliriz' dedi. Affın kendisine mi, kapsadığı kişilere mi karşı hala anlamadık. Ne millete ne de devlete karşı işlenen suçları affedemezsiniz. Hele de 81 milyona sormadan devlete karşı işlenen suçu affedemezsiniz.

-Size gelince bağırıp çağıran iktidar,Cemal Kaşıkçı'nın öldürmesiyle ilgili hala sus pus. Eli kanlı bir diktatör Türkiye'ye meydan okuyor. Egemenlik haklarımıza saldırıyor. Sonra da konsolosu elini kolunu sallayıp  çıkıp gidiyor. Bütün bunlar olurken muktedirden ses yok. Görünen o ki Türkiye özel olarak seçilmiş. Amerika'da, Berlin'de Paris'te cesaret edemediler Türkiye'yi arka bahçeleri ilan ettiler.

-Dizi, filmde elçi tokatlatıp millete gaz vereceksiniz, gerçekte konsolosa iki çift soru bile sormayacaksınız. Sonra da 'Ben dünya lideriyim' sorarım size; buna kim inanır?

-Milli şef dönemine laf ediyorsun ama bize de gayri-milli şef dönemini yaşatıyorsun.

-PKK'nın talebi, FETÖ'nün talebi ve AK Parti'nin gayretiyle 'Andımız' kaldırılmıştır.

-Akiller, sakiller, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenler hep birlikte saldırıya geçtiler. Türk'üm, doğruyum diye başlayan Andımız'dan fena halde rahatsız olan o eski bakan Meclis kürsüsüsünden FETÖ'ye övgüler düzmekten rahatsız olmadı, PKK ile pazarlıktan rahatsız olmamıştı.

-Akşener'den Erdoğan'a: Türk'üm demekle Türk olunmuyor doğru. Bunu sizden biliyoruz. Doğruyum demekle doğru olunmuyor. Bunu da sizden biliyoruz. Partinin ismine adalet koymakla adil olunmuyor.

-Erdoğan, Andımız'ın metnini yazan Reşit Galip için 'Türkçe ezanı yazan şahıs' dedi. Yarsav eski başkanı çıktı, 'sıra Türkçe ezanda' dedi. Kardeşim siz paslaşıyor musunuz?

-Ezanımızla Andımız'ı yan yana tartıştırmak istiyorlar. Bütün bunların farkındayız. Birbirinizi besleyen bu sistematiği kesinlikle bozacağız.

-Cumhuriyet Resepsiyonu İstanbul'a taşınamaz. Devlet korsan kutlama yapmaz. Siz kutlamak için değil, unutturmak için yapıyoruz. Cumhuriyetin kutlaması şahsi planlamanıza göre yapılamaz. O resepsiyonun adresi bellidir. Başkent, Ankara.

-Biz 29 Ekim'de 40 milletvekilimizle birlikte birinci meclisimizde olacağız.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim