Gazete Emek- Türkiye'yi fırlamaya hazır oka benzeten Akşener; "Fırlamıyorsa Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden, çapsız damatdan, vizyonsuz bakanlardandır. Kendini ve sarayından başka bir şey düşünmeyenlerdendir. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz. Öyle bir zenginliğe ve güce kavuşacağız ki. Ak Parti iktiadarı son buhran devri olarak hatırlanacak" dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Akşener'in grup toplantısından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sayın Erdoğan’a sesleniyorum devri iktidarınızda hiç kimse güvende değil. Devri İktidarınızda hiç bir kadın, çocuk ve dezavantajlı grup kendini güven altında hissetmiyor. Akşam evine işine giderken saldırıya, tacize, tecavüze uğramayacağının garantisini veremiyor. Çünkü devri iktidarınızda bu caniler işledikleri suçların cezasız kalacağını biliyor."

SARAYA GİDEN CHP’Lİ İDDİASI: EKRANLARI BBG EVİNE ÇEVİRDİNİZ, AYIP!

"Son günlerde CHP'yi merkez alan bir tartışma yaşanıyor. Muhalefet partilerinin sağlığıyla zerre ilgilenmeyen yandaş medyanın tavrı ilgimi çekti. Gerçeklerin bir gün mutlaka gün yüzüne çıkmak gibi bir huyu var. Kim kimin kaynağı, siyaset kurumunu kim kirletiyor öğreneceğiz. Siyaset milletin huzuru için yapılır. İYİ Parti için bu yanıyla ilgilidir. Biz vatandaşın derdine sebep olanları. Vatandaşın sırtına yeni yükleri bindirenlerle ilgileniyoruz. Kimin kiminle görüştüğünü vatandaşa dokunuyorsa dikkat deriz. Bizim siyaset anlayışımızda ikbal hesaplarıyla dümen çevirmek yoktur.

Ekranları BBG evine çevirdiniz, ayıp yahu. Madem Saray'a gidenleri konuşuyoruz, Kim Saray'a gitti de Erdoğan'ı ikna etti de santral bacalarına filtre takılmasını engelledi onu merak ediyorum. Saray'a kim gitti de Sayın Erdoğan'ı elektiriğe, doğalgaza yüzde 70 zam yapmasına ikna etti onu merak ediyorum. Saray'a kim gitti de Sayın Erdoğan'ı Tank Palet Fabrikası'nı Katarlılara satmaya ikna etti onu merak ediyorum. Saray'a kim gitti de Sayın Erdoğan'ı teröristi devlet televizyonuna çıkarmayı ikna etti onu merak ediyorum."

TARIMDAKİ SORUNLAR

"Ne yaptılar biliyor musunuz toprağa sırtlarını döndüler. Modern tarım serüvenimiz ‘beş mütahit bizim efendimizdir diyenlerin’ kölesi oldu. Son on yıldır bu sofra bizim değil. Misafir gibi oturuyoruz. Amerikan pirinci, Rus buğdayı kullanıyoruz. 400 binden fazla insanımız toprağı bıraktı. Tarımsal üretimde Hollanda kadar alanı kaybettik.

BM Tarım örgütü mahsüllerin verisini tutuyor. Çünkü medeniyet günlüğü tutuyor. Tarımı ölen memleketin medeniyeti de ölüyor. Amerikan medeniyetinin temeli pamuk. Herşeyi geliştiriyorlar ama pamuk medeniyetin temeli. İran petrol dışında tarımsal üretime önem verdi ve muzu seçti. Kanada mercimek üretimini artırdı. Dünya mercimek ihracatının yüzde seksenini yapıyorlar. Bizde bırakın art bizim tarım bakanı patetes ithal ediyor. Çiftçilerin ürünleri çürüyor." 

'TÜRKİYE FIRLAMIYORSA CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ VE ÇAPSIZ DAMAT YÜZÜNDENDİR'

"21 Kasım'da yüzlerce kişiyi 3. Tarım Şurası’nda toplanıp uzun uzun anlattılar. En son bütçe görüşmelerinde Tarım Bakanı da konuştu. Ne yapılacak? Yapılacak edilecek diyorlar. Hep aynı nakarat yarısı bayat. Tarımsal üretim altı kat artmış. Peki çiftçi borcu ne kadar. 119 milyar lira. Üretim parasal olarak altı fakat kat borç kırk kat artmış.

Tarımsal endüstride AKP’nin el attığı her şey iflas ediyor. Tarımsal üretimin arttığı yerde bir milyon aile tarımı bırakmış. Çiftçi soruyor biz kazanmadıysak kim kazanıyor. Faiz kazanıyor, rant kazanıyor. En yüksek kurumlar vergisini bankalar kazandı. Para kime gidiyor faize, ranta gidiyor.

Yolcu garantili hava alanları, geçiş garantili köprüler, hasta garantili hastaneye, AVM sahibi iş yapmayanlar devlete kiralayanlar kazandı. Memur, çiftçi, gençler, işçiler, sanayide üretenler kaybetti. Bizim bu israf düzenine itirazımız var. İlgili kanun diyor ki milli gelirin yüzde biri tarım desteği olarak veriliyor. Bugünki rakamlarla bu miktar 37 milyar. Ne verilmesi öngürmüş 14 milyar lira. Çiftçimize 23 milyar borcunuz var. Hemen borcunuzu ödeyin. Devlet sözünde durandır. Ama bırakın ne dediklerini farklı farklı atıyorlar, süremezler diyor.

Bu topraklardda ihtiyacımız olan her şey var. Erdoğan bunlara beş koyun versen süremezler diyor. Sen ne yaptın sürüyü sata sata beş koyuna indirdin onlarıda gittin beş mütahite verdin.

Kalkınma politikaları başkanlığmız şimdiden çalışmaya başladı il il geziyorlar. Tarımın yapısal sorunlarını çözmezseniz enflasyona çare bulamazsınız. Tarımın milli gelire oranını yüzde ona çıkaracağız. İYİ Parti iktiadarında Türk çiftçisi kazanacak. Küresel şirketlerin, faiz lobileri değil millet kazanacak. Türkiye yayından fırlamaya hazır ok gibidir. Fırlamıyorsa adam kayırmacı, israf düzenidir. Fırlamıyorsa Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden, çapsız damatdan, vizyonsuz bakanlardandır. Kendini ve sarayından başka bir şey düşünmeyenlerdendir. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi güçlendireceğiz. Öyle bir zenginliğe ve güce kavuşacağız ki AK Parti iktidarı son buhran devri olarak hatırlanacak."

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim