Gazete Emek- Berat Albayrak'ın ekibiyle birlikte ilçe adaylarının listesini hazırladığı, Binali Yıldırım'ın bu duruma tepki gösterdiği iddia edildi.

Adı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Adaylığı için konuşulan TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, ilana giden süreçte öfkelendiği iddia edildi.

Emine Kaplan'ın Cumhuriyet'te yer alan haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul adayını açıklamasını iki kez ertelemesinin altında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım arasında yaşandığı iddia edilen kavganın yattığı ileri sürüldü.

Albayrak'ın ekibiyle birlikte ilçe adaylarının listesini hazırladığı, Yıldırım'ın bu duruma tepki gösterdiği öne sürüldü. Yıldırım'ın kendisinin istediği adayların bulunmadığı listenin kendisine emrivaki olarak getirilmesine tepki göstermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde de sorunun çözülememesi üzerine İstanbul ile ilgili adaylık açıklamasının bekletilmesine karar verildiği iddia edildi. Yıldırım'ın İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile de anlaşamadığı ileri sürüldü.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim