Gazete Emek- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Başkanlık Sistemi öncesinde de kararların yalnızca Erdoğan tarafından alındığını belirterek “Benim hükümetten ayrıldığım dönemde Bakanlar Kurulu’nda boş kağıtlar imzalanıyordu, en son üstü dolduruluyordu. Sayın Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanıyordu. Yine tek imzayla alınıyordu aslında bu kararlar. O dönemin bakanlarına sormanız lazım. Biz ayrıldıktan sonraki dönem oluyor bunlar” dedi.

‘KHK’LAR FALAN ÖYLE ÇIKTI’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sorularını yanıtladı. Babacan, Başkanlık Sistemi öncesinde de kararların yalnızca Erdoğan tarafından alındığını belirterek “Referandumda hayır da çıksaydı Türkiye filen aynı şekilde yönetilecekti. Benim hükümetten ayrıldığım dönemde Bakanlar Kurulu kararları çıkarılıyordu. O dönemde görev alan bakanlar sorun. Boş kâğıtlar imzalanıyordu, en son üstü dolduruluyordu. Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanıyordu. İmza atanlar neye imza attıklarını bilmiyorlardı. KHK’lar falan öyle çıktı. Özel sohbetlerde o dönemin bakanlarına sormak lazım. Özel sohbetler Kimse çıkıp da aleni boş kağıda imza attım diye itiraf etmez” diye konuştu.


‘VERGİ CENNETİNE AKTARILAN PARA HELAL DEĞİLSE ÜZERİNDE DURMAK LAZIM’

Babacan, Türkiye’den çok sayıda şirketin vergi cenneti yerlerde şirketlerinin çıkmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Babacan, “Bu bölgelere finans camiasında vergi cenneti deniyor. İnsanlar vergiden kaçınmak için bu yerleri tercih ediyorlar. Mahremiyet açısından tercih ediyorlar. Haksız kazancı gizlemek için bu yerleri tercih ediliyor. Düşük vergi ve mahremiyet için yapanları kınamamak lazım. Vergileri düşürmek gerekir. Yatırımcıları teşvik etmenin yolu vergi oranlarını düşürmek gerekir. Haksız kazanç, kara para, yolsuzluk parası, rüşvet orada durmak gerekiyor. Paranın kaynağına helal değilse üzerinde durmak gerekir” dedi.

‘TEMEL İNSAN HAKLARI OYLAMAYA TABİ TUTULAMAZ’

Babacan, Kürt sorunuyla ilgili bir soruya ise “Hükümetin birkaç yıldır olan tutumu, Kürt sorununu arttırdı. Çözüm, vatandaş olmaktan ve insan olmaktan kaynaklanan hakları derhal tanımaktan geçiyor. Temel haklar meselesi oylamaya tabii tutulmaz. Pazarlık yapamazsınız, o onundur zaten. Meşru demokratik siyaset zemini üzerinde çözüm aranmalıdır. Çözüm mecliste diyorlar ama bugünkü mecliste neyi çözeceksiniz?” diye konuştu.





Kaynak: Kronos

Editör: TE Bilişim