Gazete Emek- Cumhuriyet davasında mahkeme başkanınca “Siyaset yapıyorsunuz, gidin Meclis’te konuşun” diye sözü kesilen Ahmet Şık, TBMM’de yaptığı ilk konuşmasında da aynı müdahale ile karşılaştı. Şık, aralarında eski futbolcu olan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın da bulunduğu bir grup tarafından saldırıya uğradı.

 Şık'a ulaşmak için öne fırlayan Özalan'ı arkadaşları tutmaya çalıştı. Özalan bu anda Şık'a doğru parmak sallayarak "Gözüm üstünde" diye bağırdı. TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, “Şık’ın sarf ettiği sözler içtüzüğe göre Meclis’ten geçici olarak çıkarma gerektirmektedir” dedi.

Şık’ın “İktidar olmanın yarattığı kibrinizi yalan ve cehaletle yoğuruyorsunuz. Hakikati söyleyenlere yönelik saldırganlığınızı ise acizliğinizle besliyorsunuz...” sözlerinin ardından ise Genel Kurul’daki AKP’li vekiller Şık’ın bulunduğu kürsüye yürüdü. Şık'a ulaşmak için öne fırlayan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ı arkadaşları tutmaya çalıştı. Özalan bu anda Şık'a doğru parmak sallayarak "Gözüm üstünde" diye bağırdı.Kürsü önünde Şık’a fiziki müdahalede de bulunulduğu gözlenirken TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop oturuma beş dakika ara verdi.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim