Gazete Emek- Irak Kürdistan Bölgesi'nde yapılan 'Bağımsızlık Referandumu'na yönelik yaptığı eleştiriler ile sosyal medyada çok fazla tartışılan ÖDP Başkanlar Konseyi Üyesi Alper Taş, Lenin'in Ulusların Kaderlerini Tayin Hakkı kitabını okurken çekilen bir fotoğrafını paylaştı.


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) 25 Eylül’de yapılan bağımsızlık referandumu Türkiye’de sol partiler arasında ciddi tartışmalara neden oldu. Siyasi partilerin yürüttüğü tartışmalar, Lenin’in Ulusların Kaderlerini Tayin Hakkı kitabını da gündeme getirdi.


Lenin’in ulusların kaderlerini tayin hakkında (UKTH) yazdığı eser tartışılmaya devam ederken, Alper Taş sosyal medya hesabından Lenin’in UKTH hakkı kitabını okurken çekilen bir fotoğrafını paylaştı. Taş, fotoğrafın altına “Hasta düştük. Bu vesile ile yoğun istek üzerine kitaba tekrar baktık” diye yazdı.


Kürdistan’ın bağımsızlık referandumuna karşı çıkan ÖDP’nin açıklaması eleştirilere konu olmuştu. Tartışmaların ardından Gazete Duvar’a konuşan Taş, “Kürdün devlet özlemini anlamamak abestir” açıklamasında bulunmuştu. 

Taş Twitter'dan yaptığı paylaşımda

"Hasta düştük.

Editör: TE Bilişim