Gazete Emek- Daha önce HDP’de bulunduğu sırada çözüm sürecinin ilk heyeti içerisinde yer alan siyasetçi Altan Tan, son günlerde çözüm süreci zamanında Kandil Dağı’nda çekilen fotoğraflar ile ilgili Medyascope’a konuştu.

Kendisinin de o fotoğrafta yer aldığını söyleyen Tan, “Biz İmralı’da Abdullah Öcalan’ın Kandil’deki PKK sorumlularına yazdığı el yazısı mektubunu devlet heyetinden teslim olarak Kandil’e götürdük. O gece Murat Karayılan, gecenin ve mektubun hatırası için fotoğraf çektirdi. Hatta bazı arkadaşlarımız bu fotoğrafların farklı algılanabileceğini söyledi ancak bu fotoğrafların anların arşivinde kalacağı söylendi. Biz daha Türkiye’ye giriş yapmadan fotoğrafların Türkiye ve Avrupa basınında yer alması bir skandaldır. Ama o zaman yayınlanan ve hiç tepki görmeyen fotoğrafların bugün suç delili gibi kamuoyuna sunulması da siyasi ahlaksızlıktır” diye konuştu.

“O GÖRÜŞMEDEN SONRA HEYETTEN ÇIKARILDIM”

Altan Tan, o dönem HDP’nin İmralı heyetinden neden çıkarıldığını da ilk kez anlattı. Tan, kendisini heyete kimin ve ne için dahil ettiğini bilmediğini belirterek, “İmralı’dan döndükten sonra Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan hiç konuşmazken ben bir televizyon kanalına çıkarak, süreci akamete uğratacak bilgiler dışında yapılan görüşmenin detayını anlattım. Bize orada iyi davranıldığını ve oradaki devlet heyeti ile bulgur pilavı ve kuru fasulye yediğimizi anlattım. Televizyon programından bir gün sonra Sırrı Süreyya Önder benimle acil görüşmek istediğini söyledi. İdris Baluken’in odasında yaptığı görüşmede benim televizyonda söylediklerimden rahatsız olduklarını söyledi. O dönem süreci Sadullah Ergin ve Beşir Atalay yürütüyordu. Kendileri bana niye bunu söylemedi anlamadım. Zaten o görüşmeden sonra da heyetten çıkarıldım” diye konuştu.

Kaynak: Medyascope

Editör: TE Bilişim