Gazete Emek- Avrasya Araştırma’nın 9-13 Ekim tarihleri arasında SMS yönlendirmeli online sitemiyle yaptığı seçim anketi, 30 Büyükşehir Belediyesi ve buralara bağlı 100 merkezi ilçeden seçmenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

AKP’NİN OYU 27,9

Kemal Özkiraz’ın açıkladığı ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan önce katılımcıların 27,9’u AKP, yüzde 25,1’i CHP, yüzde 10,2’si İYİ Parti, yüzde 6,9’u ise MHP’ye, yüzde 6,4’ü HDP’ye oy vereceğini söyledi. Yeni kurulan DEVA 1,9, Gelecek Partisi ise 1,7 oranında tercih edildi. Katılımcıların yüzde 11,2’si ise kararsız olduğunu belirtti.

YÜZDE 58,1 YENİDEN İMAMOĞLU’NA OY VERECEĞİNİ BELİRTTİ

Araştırmaya katılanlara, “Yaşadığınız ilin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimi yenilenecek olsa mevcut başkana oy verir misiniz” sorusu da yöneltildi. İstanbul’da yüzde 58,1’i Ekrem İmamoğlu’na, Ankara’da yüzde 57,3’ü Mansur Yavaş’a, İzmir’de yüzde 58,4’ü Tunç Soyer’e “Evet, oy veririm” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI İLÇELERİNDE COVID-19 TEDBİRLERİ MEMNUNİYETİ 49,9

Araştırmaya katılanlara sorulan “Yaşadığınız ilçe belediyesinin Covid-19 salgını ile ilgili tedbir ve hizmetlerinden memnun musunuz” sorusuna Millet İttifakı’nın yönettiği ilçelerde yaşayanların yüzde 53’ü “Evet, memnunum” yanıtını verdi. Cumhur İttifakı’nın yönettiği ilçelerde yaşayanların ise yüzde 49,9’u “Evet, memnunum” yanıtını verdi.

“Yaşadığınız Büyükşehir Belediyesi’nin Covid-19 salgını ile ilgili tedbir ve hizmetlerinden memnun musunuz” sorusuna ise Millet İttifakı’nın yönettiği büyükşehirlerde yaşayanların yüzde 55,4’ü “Evet, memnunum” yanıtını verdi.

Cumhur İttifakı’nın yönettiği büyükşehirlerde ise yüzde 48,8’i “Evet, memnunum” yanıtı verildi. Kayyım ile yönetilen belediyelerde ise yüzde 51,3, “Hayır, memnun değilim” yanıtı verildi.

BAKANLIK VERİLERİNE İNANMAYANLARIN ORANI YÜZDE 56,9

Araştırmada 30 Büyükşehir’de yaşayanlara, “Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Covid-19 hasta ve ölüm sayılarının gerçek olduğuna inanıyor musunuz” sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 56,9’u “Hayır, inanmıyorum” yanıtını verirken, “Evet, inanıyorum” yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 24,1 oldu.

Editör: TE Bilişim