Gazeteemek- Referandum'a çok kısa bir süre kala 'Hayır' standlarına yönelik bir saldırıda Aydın'da geldi. Aydın Kent Meydanı'nda birçok partinin standı bulunuyor. Ancak HDP'nin standına 15 kişilik bir grup tarafından saldırı yapıldı. Saldırganlara yönelik herhangi bir işlem yapılmazken darp edilen 2 HDP'li gözaltına alındı. 


HDP İl Eş Başkanı Barış Göze, saldırı öncesi stant önünde halay çeken geçlere polisin müdahale ettiğini, kendilerinin olay çıkmaması için halayı sonlandırdıklarını söyledi.

Aradan yarım saat geçmeden 10-15 kişilik bir gurubun saldırısına uğradıklarını belirten Göze, polisin saldırganlara müdahale etmediğini öne sürdü.

Göze ayrıca polisin saldırganlar yerine kendilerine yöneldiğini ve parti üyeleri Mehmet Emin Temel ile Zafer Şimşek’in polis tarafından darp edilerek gözaltına alındığı söyledi. Gözaltına alınanlardan Zafer Şimşek’in darp sonucu yaralandığı ifade edildi.


 
Olay anında çevrede bulunan görgü tanıkları, "saldırı öncesi HDP’lilerin çevresinde bulunan sivil polislerin bir anda ortadan gözden kaybolduklarını, resmi polislerin de AKP standına doğru uzaklaşmalarını garip bulduklarını" söylediler.

Tanıklar, "saldırının bir anda gerçekleştiğini, saldırganların HDP’lileri darp ederek, HDP standındaki pankart ve afişleri indirdiklerini ve hızla yakındaki MHP binasına doğru uzaklaştıklarını" söylediler.

Bu saldırının ardından da HDP standına yönelik tacizler devam etti.

Kanyak: Evrensel

Editör: TE Bilişim