Gazete Emek- Sessizlerin Sesi Hareketi’, 31 Mart tarihinde İçişleri Bakanlığı’na belgelerini teslim ederek Türkiye’nin Sesi Partisi’ni (SES) kurdu. 31 kurucu üye ile yola çıkan partinin logosunun Demokratik Sol Parti’nin (DSP) logosuna benzerliği tartışmaları da beraberinde getirdi.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre Bilgen, logoyu değiştirmek için harekete geçti.

SES’in logosunda güvercin simgesi olmasının ardından DSP’nin konuyu yargıya taşıyacağı açıklamaları üzerine Ayhan Bilgen, “Konuşarak çözelim” ifadelerini kaydetti. Türkiye’nin Sesi Partisi, logoyla ilgili yeni bir çalışma yapma kararı aldı.

Bir ay içerisinde Büyük Kurultay’ı toplayacak olan parti, partinin logosunu bu kurultayda değiştirecek. Bu süreçte kurucular kurulu yeni logo için tartışmalar yapacak ve bir karar verecek.

İstanbul'da ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı

"KİMSENİN SEMBOLÜNDE GÖZÜMÜZ YOK" 

Bilgen, Akit TV'de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kimse endişe etmesin. Kimsenin sembolünde gözümüz yok. Seçmeni kandırarak oy alma hesabıyla yola çıkmadık." ifadelerini kullandı. 

"BAŞKA PARTİLERLE GÖRÜŞME YAPIYORUZ" 

Partisinin seçime yönelik attığı yeni adımlardan bahseden Bilgen, farklı partiler ile birleşmenin söz konusu olabileceğini ifade etti.

Bilgen, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Başka siyasi partilerle görüşme yapıyoruz. Bir birleşme olacak. İnsana dair yeni bir söz söylemeye açık her parti ile buluşmaya hazırız. Bu amblem konusu asla bir kavga konusu olmayacak. Turna kuşunu ve Anka kuşunu önerenler var. Görüştüğümüz partilerden Türkiye Altınçağ Partisi'nin logosunda da mevcuttur. Dolayısıyla bunların hepsini konuşup, tartışabiliriz. Biz rozetleri ve amblemleri putlaştırmaktan yana değiliz. Maksat ona yüklediğiniz anlamdır. Görüşmelerimizin en netleştiği parti Türkiye Altınçağ Partisi, sadece bunu söylemiş olayım. Önümüzdeki günlerde kendi iç tartışmalarını yapacaklar. Bu yönde karar alacaklar. Benim onların adına bir irade beyanında bulunmam şık olmaz. Görüşmelerimizde birbirine yakın şeyleri savunduğumuz ve onlarında 'önce insan ' dediği, Türkiye'de değişimden yana olduğu konusunda mutabakatımız var. Seçimlerin erken olma ihtimaline karşı bir formül olarak bunu yapıyoruz. Yoksa biz zaten seçim zamanında yapıldığında Türkiye'nin Sesi Partisi'nin seçime yetişecek teşkilatlanmayı kurtarabileceğini düşünüyoruz ama bir baskın seçim olursa teknik nedenlerden dolayı gecikmeyelim diye oradaki birikim ve emekle birbirimizi buluşturacağız. 

Editör: TE Bilişim