Gazete Emek- Seçim ittifakı tartışmalarına ilişkin konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, hükümetin seçimlere 18 aydan fazla süre olmasına rağmen “koalisyon telaşına düştüğünü” söyledi ve “Anketlerde kendilerini garanti altında görseler 2 ay içinde seçime giderler” dedi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin seçim ittifaklarıyla ilgili sorularını da yanıtladı. Bilgen seçim ittifakından çok güvenliğinin önemli olduğunu söyledi.

HDP’nin kendi programı ve duruşuyla tüm engellemelere rağmen seçmen iradesinin sandığa yansıması konusunda elinden gelen çabayı sarf edeceğini belirten Bilgen, şu an gündemlerinde ittifak değil “oyların çalınmasını engelleme çalışması” olduğunu söyledi.

İktidarın “telaşta” olduğunu belirten Bilgen şunları söyledi:

“Koalisyonları kötüleyerek oy isteyenler, seçimlere 18 aydan fazla süre varken koalisyon telaşına düşmüş durumdalar. Kendi koalisyonlarını kurabilirler, farklı parti olmanın gereği ortadan kalkmış olabilirler, şirketler gibi evlenebilirler ama muhalefeti dizayn etmeye kalkmasınlar. Muhalefetin kiminle buluşacağına dair nezaketten yoksun davranışlara girmesinler.”

Cumhurbaşkanlığı seçimi için “Adayınız Demirtaş mı?” sorusuna ise Bilgen, “Şu anda isim tartışma noktasında değiliz. Zamanı geldiğinde isimler de değerlendirilecektir. Cumhurbaşkanının yargı ile ilgili sözlerinin de seçim sistemi ile ilgili yeni sürprizleri beraberinde getireceğini düşünüyoruz. Yeniden eski sisteme dönüşün telaşına bile girmiş olabilirler” yanıtını verdi.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin de konuşan Bilgen şunları söyledi:

“Bizim tarihimizde de eli sopalı seçimler var. Burada seçim eğer sadece bir iktidarın kendi meşruiyetini tescilleme aracına dönüşmüşse, iktidarda kalma aracına dönüşmüşse, elbette seçim takvimi de ona göre planlanacaktır. Anketlerde kendilerini garanti altında görseler 2 ay içinde seçime giderler. Ama bunu görmedikleri, AKP’nin kendi içinde bile çok ciddi bir tepki olduğunu gösteriyor.”


KAynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim