Gazete Emek- HDP Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere dair çalışmalarını hızlandırdı. Eşbaşkan adayları, kentte geçtiğimiz günlerde açtıkları ilk seçim bürosunun ardından ikinci seçim bürolarını da açtı.

Kent merkezinde çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleşen büronun açılışına Alaca ve Bilgen birlikte katıldı. Seçim bürosu ve bulunduğu sokak, açılış öncesinde HDP bayrakları ile donatıldı. Kalabalık, eşbaşkan adaylarını alkış ve zılgıtlarla karşıladı.

‘KADINLAR HDP ETRAFINDA KENETLENMELİ’

Açılış öncesi konuşan Belediye Eşbaşkan Adayı Şevin Alaca, adeta kaderine terk edildiğine vurgu yaptığı Kars’ı 31 Mart’ta sahiplenerek, kent halkı ile birlikte sonrasında çalışma yöneteceklerini dile getirdi.

Bu konuda özellikle kadınlara büyük görev düştüğünü belirten Alaca, Kars’ta seçime giren hiçbir partinin HDP dışında kadın aday göstermediğini, bu nedenle kadınların HDP’yi sahiplenmesi gerektiğini ifade etti. HDP’nin eybaşkanlık sistemi ile bir devrim yaptığını söyleyen Alaca, kadınların her alanda karar ve söz sahibi olacaklarını vurguladı. Alaca, “Kentteki tüm kadınlara partimizin etrafından kenetlenme çağrısı yapıyorum. Gelin kadına yönelik şiddette karşı birlikte hareket edelim ve özgürlüğümüzü birlikte kazanalım” diye konuştu. 

 ‘HDP KAZANIRSA KAYYIM ATANIR’ PROPAGANDASINA TEPKİ

Diğer Eş Başkan Adayı Ayhan Bilgen ise, yaptığı konuşmasında kentte diğer siyasi partilerden aday olan isimlerin ‘HDP kazanırsa kayyum atanır’ şeklinde kara propaganda yaptığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. 

Bilgen, şunları söyledi: “Bu şehirde arsa çalanlar, para çalanlar ve şimdi de oy çalanlar çıktı. Bu kişiler kentte sürekli ‘HDP seçimden çekilecek’ diyerek kara propaganda yapıyorlar. Biz son seçimde iktidar partisi ile başabaş bir oy almışız. O zaman neden çekilelim? Biz neden geldik ve şimdi neden çekiliyoruz? Biz siyaseti birilerine mevki vermek, yandaşlarımızı zengin etmek için mi yapıyoruz ki çekilelim. Biri sandıktan çıktığı halde eğer görevden alınacaksa halka ve Kars’a saygısızlıktır. Biz bir toplumsal mücadele için buradayız, ama eğer bir korku gerekçesi sunulacaksa bizim savunduğumuz değerler dışında korkacağımız hiçbirşeyimiz yok. Biz ne için siyaset yapıyorsak onun için sonuna kadar mücadele ederiz. Bu nedenle bu kişiler kasaba politikacısı tarzlarından vazgeçsinler. Bu şehri kapalı kapılar ardında dedikodu üreten bir şehir olmaktan çıkaralım. Bu kentin bu hale gelmesinin nedeni zaten bu tip siyasetçilerdir.” 

‘ÖNCE HARİTAYA BAKSINLAR’ YANITI

Asla dedikodu ve polemiklerin tarafı olmayacaklarının altını çizen Bilgen, Kars’ın kendilerine layık olanı seçeceğinden kuşku duymadıklarını kaydetti.

Bazı siyasetçilerin doğrudan kendilerini ve partilerini direk hedef alarak siyaset yaptığını belirten Bilgen, bazı siyasetçilerin ise, ‘HDP Kars’ı alırsa Ermenistan’la farklı ilişkiler içiresine girecekler’ şeklinde aspagaras bilgi yaydığını ifade etti.

Bilgen, bu siyaset tarzına şu sözlerle tepki gösterdi: “Sanki sınırları HDP çizmiş gibi konuşuyorlar. Biz yıllardır burada siyaset yapıyoruz. Iğdır Belediyesi yıllardır bizde. Birincisi; Kars Ermenistan sınırında değil. Vatan millet edebiyatı yapanlar önce önce haritaya baksınlar. Daha Kars’ın komşuları kim bunu bile bilmiyorlar. Şunu da söylemek istiyorum. Biz komşularımızla hiçbir ayrım yapmadan iyi ilişkiden yanayız. Coğrafya kaderse eğer, o zaman bölgedeki tüm halklarla kültürel etkileşim ve ticaret bize zenginlik katacaktır. Bölgesel barış; siyasi hesaplar, polemik ve çatışma politikalarına kurban edilemeyecek bir durumdur. Ama eğer bu korkuyu yayarak kendinize alan açmayı düşünüyorsanız, yanlış yapıyorsunuz. Bu şehirde kimsenin buna pabuç bırakacak hali yok.”

Bilgen, sözlerini “HDP olarak Kars Belediyesi’ni MHP’den değil, takipsizlikten, ilgisizlikten, sahipsizlikten kurtaracaklarını” söyleyerek noktaladı.

Yapılan konuşmalar sonrası seçim bürosu kadınlar tarafından açıldı.

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim