Gazete Emek- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'de Irak Kürdistan bölgesinde yapılan Bağımsızlık Referandumu hakkında sert konuştu. 


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı (KBY) Başkanı Mesud Barzani ‘bağımsızlık referandumu yanlışı’ndan dönmezse Türkiye’nin Kuzey Irak’ı ilhak etmesi çağrısında bulundu: “81 Düzce’den hemen sonra ’82 Kerkük, 83 Musul’ deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.”


Kerkük Türkiye sınırının yaklaşık 100 kilometre güneyinde. Kerkük, Barzani’nin kontrolündeyken Musul’a Irak merkezi yönetimi hakim.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında Barzani’yi ağır ifadelerle hedef aldı. KBY liderinin bağımsız devlet kurmak için düzenlediği referandumun kaosun fitilini ateşlediğini belirten Bahçeli’nin sözlerinden  satırbaşları şöyle:


‘Dört parçalı Kürdistan hazırlığı’

“- Bu gelişmeler karşısında Türkiye’nin güvenliği de bıçak sırtındadır. Bir aşiret lideri çıkıp haddini aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir.

– Ham hayal peşinde koşan peşmerge başı ısrarı sürerse belasını muhakkak bulacaktır.

– Bilinmelidir ki 25 Eylül referandumu 4 parçalı büyük Kürdistan’ın ön hazırlığıdır. Buna sabır göstermek mümkün değildir.

– Kerkük, Tuzhurmatu, Altınköprü, Tel Afer’de  (Türkmenlerin yoğun yaşadığı kentler) yarım asırdır demografik yapının değiştirilmesi amaçlanmıştır.

‘Erdoğan’a teşekkür ediyorum’

– Dökülen Türkmen kanı üzerinde gelecek planlaması yapanlar, canına, malına kastedenler iki dünyada da yatacak yerleri olmayan alçaklardır. Bunlarla hesabımız mahşere kalmadan görülecektir.

– Kerkük Türkmen şehridir diyen sayın cumhurbaşkanına da teşekkürlerimi sunuyorum.

‘Blöf yapmıyoruz, 5 bin ülkücü hazır’

– Türk milletine parmak sallayanlar varsa, ki vardır, o parmağını gövdesine kadar kırar, hatta koparırız. Kafa tutanlar varsa, ki vardır, o kafaya balyoz gibi inecek iradeyi ispata hazırız.

– Dedik ki hiçbir kişi, kurum ve kuruluş, Irak Türkmenlerinin mücadelesini samimiyetle desteklemese de MHP yanlarında olacaktır. Bu kapsamda 5 bin ülkücü gönüllü Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir. Blöf yapmıyoruz, palavradan konuşmuyoruz.

Osmanlı’nın dedesini asmasını hatırlattı

– Hala anlamayan varsa, bu konuda şakamızın olmadığını belirmekte yarar buluyorum.  Barzani’ye dedesinin akıbetini çok açık şekilde hatırlatıyor, ayağını denk almasını tavsiye ediyoruz (Mesut Barzani’nin dedesi Şeyh Muhammed Barzani, osmanlı’ya isyan edince 1917’de idam edilmişti).

– MHP, Irak’ta yaşayan değişik halkların farkındadır. Her insana hürmet duyuyoruz. Irak herkesin ortak vatanı, ülkesidir. Bizi Kürt düşmanı göstermek için özel yetiştirilmiş ajanlar yine faaliyettedir

– Erbil de Türkmen şehridir ancak hiçbir şekilde bu gerçek, Kürt, Arap kökenli kardeşlerimizi ihmal ettiğimiz, tanımadığımız anlamına gelmeyecektir

– Barzani’nin acilen yanlıştan dönmesini arzuluyoruz. Aksi halde Irak toprak bütünlüğü altüst olursa Ankara Anlaşması başta olmak üzere uluslararası anlaşmalardan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanmalıyız. Şartlar oluştuğunda, tarih coğrafyaya dar geldiğinde misak-ı milli uyanacak, 81 Düzce’den hemen sonra ’82 Kerkük, 83 Musul’ deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır.

Editör: TE Bilişim