Gazete Emek- ABD’li McKinsey şirketiyle ilgili eleştirilere yanıt veren MHP lideri Bahçeli, “ABD’li denetim ve danışmanlık şirketiyle çalışılmasını yerinde bulduk” dedi ve ekledi: “Hükümet McKinsey ile yollarını ayırsa da bizim düşüncelerimiz, değerlendirmelerimiz asla değişmeyecek.”

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışma kararı alınmasına karşı yapılan eleştirilere yanıt verdi.

McKinsey şirketi ile çalışılmasını yerinde bulduklarını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

“ABD’li denetim ve danışmanlık şirketi McKinsey’le çalışılmasını yerinde bulduk. Yeni bir IMF, kayyum, kapitülasyon, Düyun-u Umumiye olmadığını söyledik. Hemen açığa düştüğümüzü söylediler. Be hey zır cahiller, pek çok faaliyeti olan McKinsey, denetim ve danışmanlık şirketidir. Akıl ve irade milli olduğu sürece ister uyar, isterse iade edersiniz…”

Bahçeli ayrıca, “Hükümet McKinsey ile yollarını ayırsa da bizim düşüncelerimiz, değerlendirmelerimiz asla değişmeyecek, tutarlı ve gerçekçi tespitlerimiz hükmünü muhafaza edecektir” dedi.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim