Gazete Emek- 24 Haziran seçimlerinde HDP'den milletvekili seçilen Erkan Baş ve Barış Atay HDP Eş Genel Başkanlarıyla yaptıkları basın toplantısı ile TİP'e geçtiklerini açıkladılar.

HDP İstanbul Milletvekilli Erkan Baş ve Hatay Milletvekili Barış Atay, partiden ayrılarak Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldıklarını açıkladı. Bu geçişle birlikte, TİP 53 yıl sonra Meclis'te temsil edilmiş olacak.

 TİP adına açıklama yapan Barış Atay, Mecliste ayrı olsalarda HDP ile birlikte mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

 Erkan Baş ve Barış Atay'ın TİP'e katılmaları nedeniyle İstanbul'da HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

TİP Kurucu Üyesi Erkan Baş: Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da TİP ile HDP arasındaki dostluk ve yoldaşlık korunacak; sokakta olduğu gibi mecliste de faşizme karşı ortak mücadelemiz sürecek; Kürt halkının özgürlük mücadelesi ile dayanışmamız devam edecektir.

Pervin Buldan: HDP milletvekilleri olarak seçilen iki arkadaşımız artık TİP’i mecliste temsil edeceklerdir. TİP’in mecliste olmasını önemsiyoruz. HDP elinden gelen desteği verecektir. Bu bir ayrılık değil, yeni koşullara göre daha güçlü yol arkadaşlığı geliştirme kararlılığıdır.

 Baş ve Atay’ın TİP’e geçmesiyşle HDP’nin Meclisteki milletvekili sayosı 65'e düşecek, Meclis'te temsil edilecek parti sayısı da 9'a yükselecek. (AKP, CHP, HDP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, BBP ve TİP)

 Bir grup sendikacı tarafından 1961 kurulan TİP, 1965’te iki milletvekili ile Meclis'e girmişti.

 HDP'li iki ismin geçişiyle birlikte, TİP 53 yıl sonra Meclis'te temsil edilmiş oldu.

Editör: TE Bilişim