Gazete Emek- Başbakan Binali Yıldırım, 3 Kasım 2019’da yapılması gereken cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve muhtar seçimlerinin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına dair açıklamalarda bulundu.

“Erken seçim beklentisi zaman içerisinde azalmadı, arttı”

Yıldırım, 16 Nisan 2017 Referandumu ile birlikte parlamenter sistemin değiştirildiğine, anayasa değişikliği ile ilgili bazı maddeler hemen yürürlüğe girerken bazılarının ise ilk seçimlerde yürürlüğe girmesinin öngörüldüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

Aradaki zaman içerisinde 2 yılı aşkın süre içerisinde zaman zaman 3 Kasım’da seçimlerin yapılması yönünde hükümetimiz, partimiz tarafından irade beyan edilmesine rağmen, seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti, süre, zaman içerisinde azalmamış artmaya devam etmiştir. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu değişikliğin artık biran önce yürürlüğe girmesi ve fiili durumun anayasa ile uygun hale gelmesini beklemektedir, ümit etmektedir. Jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konuları da buna dahil olunca ve dün, bugün yaşanan gelişmeleri de dikkate aldığımızda böyle bir karar alma yoluna gidilmiştir.

Bahçeli: Yenikapı ruhuyla tarihi mutabakata ulaştık

Grup toplantısında erken seçim talebinde bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli de sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Yenikapı ruhuyla tarihi mutabakata ulaştık diyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı adaylarının Tayyip Erdoğan olduğunu tekrarladı.

Kaynak: Sendika.Org

Editör: TE Bilişim