Gazete Emek- Başbakan Binali Yıldım, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağına dair, “Abdullah bey aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Bu kadar memleketin gündemini işgal etmeye kimsenin hakkı var mı?” dedi.

Binali Yıldırım, CNN Türk'te gazetecilerin 24 Haziran seçimleriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Yıldırım, seçimlerde aday olacağı iddia edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, "Ben partimin yanındayım demesini beklerdim" sözleriyle eleştirdi.

24 Haziran seçimlerinde Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağının tartışıldığının hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Abdullah Bey aday olacaksa olur, olmayacaksa olmaz. Bu kadar memleketin gündemini işgal etmeye kimsenin hakkı var mı?" ifadesini kullandı.

Yıldırım, "Abdullah Bey bizim ailenin içerisindeki bir arkadaşımız, AK Parti ona bütün makamları verdi, yeni verececeği bir şey yok" dedi.

Saadet Partisi'ni de hedef alan Yıldırım, "Bugünkü Saadet Partisi'nin Erbakan'la ilgisi kalmadı" ifadesini kullandı.

Yıldırım "Adaylık başvurusunda bulunacak mısınız" sorusuna gülerek, "Ne gibi" diyerek yanıt verdi.

Milletvekilliği adaylığıyla ilgili olarak ise, "Başvuracağım, prensip olarak milletvekillerimizin tamamı doğal adaydır" ifadesini kullandı.

'BEDELLİ ASKERLİĞE BAKIŞIMIZ MÜSPET'

Yıldırım bedelli askerlik talebini olumlu bulduklarını belirterek "Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Dikkate alınması gereken bir talep. Ama istismar olmamalı" dedi. Yıldırım şöyle devam etti:

"Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizi güçlendirme için kullanılması gerekir."

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim