Gazete EmekCHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet' yürüyüşünü değerlendirdi. Baykal, "Sakın geri dönmesinler hedefe ulaştıklarında yanlarında olacağım" dedi. 

Baykal, "Bayram vesilesiyle her birimiz teker teker kendimizi ve topluca millet olarak milletimizin kendisini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Baykal, bayram namazını Antalya'nın tarihi Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı.

Cami çıkışında gazetecilere açıklama yapan Baykal, tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Baykal, "Bayram vesilesiyle her birimiz teker teker kendimizi ve topluca millet olarak milletimizin kendisini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Sorgulamanın zorunlu kılındığı bir dönemi yaşıyoruz. Müslüman milletler olarak herhalde kendimizi sorgulayacağız. Bu bayramı öyle bir sorgulamanın fırsatı, vesilesi haline getirirsek görevimizi yapmış oluruz" diye konuştu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki amacıyla Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşe ilişkin bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Baykal, eylemin dikkat çektiğini ifade etti. 


"Çok başarılı bir yürüyüş gerçekleşiyor." diyen Baykal, yürüyüşün sadece eyleme katılanlar olarak değerlendirilemeyeceğini, milletin büyük çoğunluğunun anlayışını yansıttığı değerlendirmesinde bulundu. 

Baykal, güç şartlarda yürüyüşü gerçekleştirenlere saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlarımı kutluyorum, yürüyüşlerinde sağlıklı ve mutlu bir sonuca bir an önce ulaşmalarını diliyorum. İnşallah hedefe ulaştıkları zaman, ben de bugün gideceğim yurt dışındaki Avrupa Konseyi Toplantısı'ndan dönmüş olacağım, kendilerini, bu yürüyüşü İstanbul'da selamlayacağım, karşılayacağım başarılı bir şekilde bunu gerçekleştiren arkadaşlarımı kutlama fırsatını elde edeceğim."

Editör: TE Bilişim