Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Genel Kurul'da, 2017 yılında Diyarbakır Newrozu'nda polislerce öldürülen Kemal Kurkut'un fotoğrafını göstererek, yargılanan polis hakkında beraat kararı verilmesine tepki gösterdi.

Bütçe görüşmeleri kapsamında Meclis'te bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurkut'un elinde bir bıçakla kalabalığa doğru giderken, "dur" ihtarına uymadığı için "etkisiz hale getirildiğini" ve hastanede hayatını kaybettiğini iddia etti.


"BAKAN ÖZÜR DİLEMELİ"

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Soylu'ya tepki göstererek, "Kemal Kurkut üst tarafı çıplakken üzerinde hiçbir şey yokken Bakanın söylediğinin aksine boş araziye doğru koşarken tek kurşunla öldürüldü. Kemal Kurkut dur ihtarına uymadı diyor. Velev ki 'dur' dediler. O kendi üstünü niye çıkarmış, 'üzerimde hiçbir şey yok' demek için. Gazeteci Abdurrahman Gök, bütün fotoları vurulma anına kadar çekmiş, ben bu davayı izledim. Dava dosyasını tek tek inceledim. Bakan bu infazı şu anda akladı. 'Suçlu, üstünde bomba var' diyerek bu infazı akladı. Cinayet aklanamaz. Bakan özür dilemeli, bu infazı akladığı için, yargıya talimat verdiği için özür dilemeli" diye konuştu.

Kaynak: Etha 

Editör: TE Bilişim