Gazete Emek- CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir soru üzerine yerel seçimde ittifakın yasal olarak mümkün olmadığını söyledi. Parti teşkilatlarının kendi seçim çevresine göre karar vereceğini belirten Altay, "Kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri ve dayanışmaları olabilir. MHP ile CHP'nin işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz'' diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yerel seçimlerde bazı ilçelerde CHP ve MHP’nin işbirliği yapabileceğini söyledi. Altay, ”Partilerin informal (resmi olmayan) olarak kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri ve dayanışmaları olabilir. Her ilçenin, her seçim çevresinin durumuna göre örgütlerimiz ve diğer partilerin örgütleri oturup ortak noktada buluşuyorlar. Bunun çok örneği var. MHP ile CHP’nin işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz” dedi.


‘BAŞDANIŞMANLA İLGİLİ İŞLEM YAPILDI MI?’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesini değerlendiren Altay, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik’in açıklamalarını hatırlattı.

Altay, “Ortada çeşitli iddialar var. Türkiye ve Suudi Arabistan hangi konularda bu olay üzerinden pazarlık yapmıştır? Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu’na atanan ve ayrıca Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görev yapan zat, ‘Kraliyet ailesine dostluğumuzu gösterdik. Olayı fazla eşelemeden Salman’a yardımcı olundu’ diyen ve peşinden de ‘Salman bize teşekkür etti’ diyen başdanışmanla ilgili yapılmış bir işlem var mıdır?” dedi.

‘SEMİH YALÇIN’A SÖYLÜYORUM: YÜREĞİN YETİYORSA BEN GELEYİM’

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın ile sosyal medyadaki tartışmalarına değinen Engin Altay, şunları söyledi:

“MHP’nin içerisindeki gerilim ve kendi tabanlarının konsolidasyonlarındaki zorluklar nedeniyle kimi MHP’li yöneticilerin küfürbaz olmaları, siyasetin doğasında kabul gören bir tablo değildir. Siyaset tehdit kaldırmaz. Biz tehdide pabuç bırakacak olsak, siyasete girmezdik. MHP’li yöneticilerin kimisinde büyük bir çelişki ve aymazlık var. Bunlar her vesileyle devlet adabından, gelenekten bahseden tipler. Hal böyle olunca burası da bir hukuk devletiyse, sorunu yargı yoluyla çözersin. Ama sen yaşadığın sorunları ülkücülerin kaba kuvvetine havale etme anlayışına girersen, aslında ilk önce ülkücülere hakaret etmiş olursun. Ülkücüler sokak kabadayısı değildir. Semih Yalçın’a da söylüyorum, beni ülkücülerle tehdit etme. Yüreğin yetiyorsa nereye istersen ben geleyim. Edepsizlik yapmasın daha fazla.”

‘ANKARA VE İSTANBUL ADAYLARI ARALIK’TAN ÖNCE BELLİ OLMAZ’

Bir gazetecinin, “CHP’den Muharrem İnce’nin İstanbul’a aday olacağı, Mansur Yavaş’ın da Ankara’dan aday olacağı söyleniyor. Nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna Altay, ”Siyasette her şey mümkün. Hiçbir şey imkansız değildir. CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları belli değildir. Bunlar Aralık ayından önce belli olmaz. CHP’nin adayları partimizin evlatlarından gösterilecektir” cevabını verdi.

‘YEREL SEÇİMDE KARŞILIKLI JESTLER OLABİLİR’

“CHP’nin özellikle büyük iller için diğer partilerle bir seçim işbirliği ya da ittifakı olacak mı?” sorusu üzerine Altay, “Yerel seçimlerde ittifak teorik olarak mümkün değil. Yasal olarak da mümkün değil, ama partilerin informal olarak kimi yerlerde aday çıkarmama noktasında karşılıklı jestleri ve dayanışmaları olabilir. Her ilçenin, her seçim çevresinin durumuna göre örgütlerimiz ve diğer partilerin örgütleri oturup ortak noktada buluşuyorlar. Bunun çok örneği var. MHP ile CHP’nin işbirliği yapacağı ilçeler göreceksiniz” dedi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim