Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meclis Kadın Grubu toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'Nin Selahattin Demirtaş kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buldan, "Mahkemeler derhal bu karara uygun davranmalı ve Demirtaş sebest bırakılmalı" dedi. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle bu haftaki grup toplantılarını Kadın Grubu olarak gerçekleştirdiklerini belirten Buldan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Avrupa İnsan Hakaları Mahkemesi Sayın Demirtaş lehine bir karar verdi. Bu karardan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. AİHM'in kararı bizim tarafımızdan memnuniyetle ve coşkuyla karşılandı. Bu kararın yerel mahkemelerce bir an önce karara bağlanamsını ve başta Demirtaş olmak üzere tüm tutuklu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Şu andan itibaren tutuklu kalması uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ediyoruz. Değerli arkadaşlar iki yılı aşkındır hem Selahattin Demirtaş hem Figen Yüksekdağ hem de rehin oalrak tutulan tüm arkadaşlarımızın Gültanm Kışanak'ın Sebahat Tuncel'in buradan ismini sayamöadığım tüm arkadaşlarımız iki yıldır rehin olarak tutunuyor. AİHM'in kararı önemlidir. AİHM kararında 'tutukluluğu haklı kılan gerekçeler sunulmadıkça tutukluluk sona erdirilmeli' dedi. Biz de derhal hukuka uygun davranılmasını istiyoruz. En kısa zamanda tüm arkadaşlarımız bizlerin, sizlerin vermiş olduğu mücadele sonucunda mutlaka özgürlüklerine kavuşacaklar ve mutlaka bizlerle olacaklar."

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim