Gazete Emek- HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum’daydı. Karayazı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Buldan, "24 Haziran AKP'nin son kullanma tarihi. 24 Haziran’da size en büyük dersi Kürtler verecek" dedi.

Kandil'e operasyonu da değerlendiren Buldan, "Afrin’e, Kerkük’e yapılan saldırıyı kimse unutmasın. Şimdi oylarını artırmak için Kandil'e ve Mahmur’a gireceklerini söylüyorlar. Mahmur halkı sizin zulmünüzden kaçan, faili meçhullerden kaçan bir halk. Irak’taki bu köye gitmek Kürt halkına yapılacak en büyük hakarettir. Mahmur’a da Kandil’e de gitmenize Türkiye halkları onay vermiyor" diye konuştu.

Buldan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün sığınacakları tek yer, "HDP’yi nasıl engelleriz, HDP’ye gidecek oyları nasıl engelleriz?" Bunun hesaplarını yapıyorlar. Zannediyorlar ki, gözaltına alarak, tutuklayarak, öldürerek bir halkı bitiririz. Oysa bizler tutuklandıkça çoğalan, öldürüldükçe çoğalan bir halkız. Geçmişte yaşadık. Bu ülkeyi yönetenler her zaman Kürtlere zulüm yaptı. Tıpkı AKP gibi, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi, "biz bu halkı naslı bitiririz" hesaplarını yaptılar. 

Şimdi de baktılar gidiciler, tehditle oy almaya çalışıyorlar. Valilerini, kaymakamlarını, esnafın yanına gönderip tehditle oy almaya çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler artık tehditleriniz işe yaramıyor. Halk kararını vermiş, Recep Tayyip Erdoğan’a gideceksin diyor. 

24 HAZİRAN'DA EN BÜYÜK DERSİ KÜRTLER VERECEK

Onlar özellikle Kürtleri, HDP’ye oy verenleri, bu ülkenin barışı, özgürlükleri için yola çıkan bir partiyi engellemenin yollarını arıyorlar. Bizi sadece inkar ve tehdit etmekle kalmıyorlar, dilimizi, kimliğimizi yasaklayan, siyasetin dışına atmak isteyen bir anlayışla Kürtlerin kazanımlarına saldırıyorlar. Biz barış dedikçe onlar savaşta ısrar ediyorlar. Biz hak dedikçe, adalet dedikçe, onlar her türlü hakkı askıya alıyorlar. Bizim 9 milletvekilimiz cezaevinde, belediye eş başkanlarımız cezaevinde, yerlerine kayyumlar atanmış. Bu kayyumlar Kürt halkının tüm kazanımlarına yönelik saldırı içindeler. Ama 24 Haziran’da size en büyük dersi Kürtler verecek, Karayazılılar verecek. Onlara derslerini vereceğiz. Çünkü bu bizim kader seçimimiz olacak. 

Afrin’e, Kerkük’e yapılan saldırıyı kimse unutmasın. Şimdi oylarını artırmak için Kandil'e ve Mahmur’a gireceklerini söylüyorlar. Mahmur halkı sizin zulmünüzden kaçan, faili meçhullerden kaçan bir halk. Irak’taki bu köye gitmek Kürt halkına yapılacak en büyük hakarettir. Mahmur’a da Kandil’e de gitmenize Türkiye halkları onay vermiyor. Çünkü herkes biliyor ki, oylarınızı yükseltmek için oralara atılan bombalar, Türkiye halklarının yüreğine düşüyor. Bizler bu savaş politikalarından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ısrarla dile getiriyoruz. 

AKP'NİN SON KULLANIM TARİHİ

Bu ülkeye barışı, adaleti, insan haklarını getireceğiz. Çünkü AKP gidiyor. 24 Haziran onun son kullanma tarihi. Bugün 7 Haziran havası devam ediyor. Kimsenin kuşkusu olmasın. Kimse karamsarlığa kapılmasın. Bizler mutlaka kazanacağız. Mazlumlar kazanacak, zalimler kaybedecek, Recep Tayyip Erdoğan kaybedecek. HDP Türkiye için bir umuttur. Bu umut hala var. 7 Haziran’da ne kadar büyüdüyse bir o kadar daha büyüyecek. Biz biliyoruz ki artık Türkiye’de yaşayan Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, Ermeniler, Süryaniler; bu zenginlik, bu renkliliği kimliklerini özgürce yaşayabilecekleri bir Türkiye’nin yaratılmasından yana. Bu Türkiye yaratılacak, HDP’nin iktidara gelmesiyle gerçekleşecek. 

Sadece HDP değil, bugün bir cumhurbaşkanı adayımız var, Edirne Cezaevinde dört duvar arasında. Siyasi bir rehin sevgili Selahattin Demirtaş, bizim cumhurbaşkanı adayımız. Onun dışarıya çıkmasına, bizimle buluşmasına, sizinle kampanyası yapmasına izin vermiyorlar. Onlar zannediyor ki Selahattin Demirtaş cezaevinde, sesi dışarıya yansımayacak. Ama bugün görüyoruz Karayazı’da her bir yurttaş Selahattin Demirtaş olmuş. Onlar Selahattin Demirtaş’tan korkuyorlar. Onlar Selahattin Demirtaş’ın cesaretinden korkuyorlar. Onlar HDP’nin siyasetinden korkuyorlar. Bunun için bu kadar zulüm, bunun için bu kadar baskı politikasını yürütüyorlar. 

Kaynak: Demokrat Haber

Editör: TE Bilişim