Gazete Emek- HDP EŞ Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Van’daki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada ‘MHP ile ittifak yapan AKP’nin Kürt sorunu yok, Kurt sorunu var’ dedi.

HDP Van İl Örgütü tarafından Cumhuriyet Caddesinde yapılan merkezi büro açılışına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Lezgin Botan, Bedia Özgökçe ile 24 Haziran Van Milletvekili adayları, DTK Temsilcileri, TJA aktivistleri ve on binlerce kişi katıldı.

Saygı duruşunun ardından ilk olarak söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, Van halkının 24 Haziran’da özgürlüğün kapılarını sonuna kadar açacağını söyledi. Van halkının seferberlik ruhuyla seçimlere hazırlandığını kaydeden Karabulak, “ Van halkı 7 Haziran gibi 24 Haziran seçimlerinde de büyük zafer bekliyor.” Diye konuştu.

‘AKP’NİN KÜRT DEĞİL KURT SORUNU VAR’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise yaptığı konuşmada seçimlere 20 gün kaldığını belirterek, “Bu ülkenin kaderini bizler, Kürtler, HDP değiştirecek. AKP’nin 16 yıllık zulmüne, baskısına, imhasına dur diyecek bir zamana geldik. AKP bu ülkeyi hukuksuz, şiddetle, yönetiyor. Vanlılar bilir, Vanlılar hatırlar.Van’da onlarca kadınların kolu kırıldı. İşkenceye tabii tuttular, Vanlılar bunu unutmaz. 16 yıldır Kürtleri inkar ettiler, Diyarbakır’da Recep Bey, “Kürt kardeşim var ama Kürt sorunu yok” dedi. Ona göre Kürt sorunu yok, kurt sorunu var. Onlar MHP ile ittifak yaptılar, onların gündeminde Kürt sorunu yok. Onların sorunu sadece kurt sorunu. Recep bey ama bizim seninle sorunumuz var. Bizim AKP ile sorunumuz var.” Dedi.

GÜLE GÜLE ERDOĞAN

“Madem Kürt sorunu yok, o zaman ne işin vardı Kerkük’te, Afrin’de?” diyerek konuşmasını sürdüren Buldan, “ Madem bu ülkede Kürt sorunu yok, niye yıktın Gever'i, Nusaybin’i, Cizre’yi. Bu ülkede Kürt sorununu görmeyen, tanımayan, inkar eden bir zihniyet her zaman yok olmaya mahkumdur. AKP’nin de 20 günlük bir süresi kalmıştır. Kürt sorununu çözmeyen, Kürtleri yok sayan bir zihniyet olan AKP yok olmaya, çözülmeye mahkumdur. Güle güle AKP, güle güle Erdoğan.” İfadelerini kullandı.


Erdoğan’ın ‘HDP dinsiz ateist’ açıklamasına yanıt :

Dün Diyarbakır’da partimizi dinsiz ateist bir parti olarak gösterdi, Kürtler dini AKP’den, Erdoğan’dan öğrenmedi. Kürtler namaz kılmayı, oruç tutmayı AKP’den öğrenmedi. Her inanca saygı duymak zorundasınız. Kürdün dinine de, Alevinin inancına da farklı inançlara, da herkese saygı duymak zorundasınız. Bir ülkenin cumhurbaşkanı bir halka dinsiz diyemez.

‘Saat kulesi  değil 4 ayaklı minare’

Erdoğan’ın Dün Diyarbakır’da yaptığı açıklamalara tepki gösteren  Tayyip Bey “Saat Kulesini yıktılar” dedi. Saat Kulesi ile Dört Ayaklı Minareyi birbirinden ayırt edemeyecek kadar cahil bir cumhurbaşkanı var. 4 Ayaklı Minare, Tahir Elçi’nin yerde yatan bedenidir, Tahir Elçi’nin önünde yaşamını yitirdiği bir anıttır. Siz bunu anlamayacak kadar cahil ve kültürsüzünüz.


Cumhurbaşkanının söyledikleri kendisi için normal çünkü cama bakarak konuşuyor, cam durduğu zaman kendisi de duruyor söyleyecek bir şey bulamıyor. Dün de Diyarbakır’da cam durdu, Erdoğan durdu. İki dakikalığına dünya öyle güzel oldu ki, keşke hep cam dursaydı. Az kaldı, 20 gün daha sabredeceğiz. 

Demirtaş’ın yargılandığı hiçbir dosya 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili değil 

Erdoğan’ın sürekli olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef gösterdiğini kaydeden Buldan, “Bu ara rüyasında hep Edirne Cezaevi’ni görüyor, Demirtaş rüyalarına giriyor. Çünkü birkaç gündür Demirtaş’la ilgili konuşuyor. Ama hepsi yalan ve iftira. Diyor ki Demirtaş “6-8 Ekim olaylarında 53 insanımızın kanının eline bulaştığı bir insandır”… Şu an Demirtaş’ın yargılandığı hiçbir dosya 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili değil. Demirtaş’ın yargılandığı dosyalar düşünce ve ifade özgürlüğüdür, halkının yanında olduğu içindir. Bunun için araştırma önergelerimizi verdik AKP’nin oylarıyla reddedildi. Şimdi seçim malzemesi olarak Tayyip Bey sürekli bunu konuşuyor.” Şeklinde konuştu.

Roboski'nin, Ankara'nın, Suruç'un emrini veren sen değil miydin?

Buldan ardından, “ Size soruyoruz Roboski’nin emrini veren sen değil miydin? 34 insanımızın ölümünün emrini veren siz değil miydiniz. Roboski’nin Ankara’nın, Suruç’un emrini veren AKP hükümetidir, sorumlusu da AKP hükümetidir. Cesaretiniz varsa Demirtaş’ı serbest bırakın çıksın yüzleşsin sizinle. Bakalım ey mi yaman bey mi yaman. Şimdi Demirtaş’ın cesaretinden o kadar korkuyorlar ki, bütün dünya açıklama yapıyor. Biz Cumhurbaşkanı adayı cezaevinde olamaz diye. Ama cesaretleri yok, Demirtaş’ı serbest bırakmaya. Onlar bırakmasa da bu halk, 24 Haziran akşam Demirtaş’ı özgürlüğüne kavuşturacak.” Dedi.


“HDP, 24 Haziran’da AKP’ye dersini verecek. Vanlılar, Bekir Kaya’nın hesabını sandıklarda soracak. Vanlılar, Figen Yüksekdağ’ın hesabını seçim sandıklarında soracak.” Diyerek tüm Vanlıları hesap sormaya çağıran Buldan, “ Vanlılar Kaya’yı, Yüksekdağ’ı severler. İşte bu sevgi, bu bağlılık 24 Haziran’da onlara ders olarak verilecek. Bekir Kaya’yı cezaevine koydular yerine kayyum atadılar, dediler ki Türkiye’de hendekler kazılmış bu hendeklerden belediye başkanları sorumlu. Peki Van’da kazılan hendek var mı? Van’ın ilçelerinde kazılan hendek var mı? Demek ki, hepsi yalan hepsi iftira hepsi Kürde siyaset yaptırmama sorunu. Onlar zannediyordu ki Milletvekillerini, belediye bakanlarını cezaevine koyarsak insanlar HDP’ye sahip çıkmaz. İşte burada, işte Vanlılar, herkes burada!Bize siyaset yapmayın artık dediler, yüzde 10 seçim barajı sadece HDP için var. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Cumhurbaşkanı adayımız cezaevinde ve bütün oyunlar, HDP üzerinden oynanıyor. Biz her şeye rağmen AKP’nin bu tasfiyeci zihniyetine rağmen alanlardayız, halkımızın yanındayız. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha güçlü gireceğiz Meclis’e.” Vurgusunu yaptı. 

‘Van 8-0 yapacak’

Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü : Savaşa harcadıkları paraları Van’a harcasalar bugün Van’da işsizlik sorunu kalmaz. Çifçilerin, kadınları sorunu var, bugün Vanlıların sorunları çözülmeden, Türkiye’nin sorunu çözülmez. HDP iktidara gelirse, Demirtaş Cumhurbaşkanı olursa bu sorunları çözülür. Bizi baraj altından bırakmak isteyen anlayışa karşı Van halkı bize sahip çıkacak. Van halkı her zaman iradesine sahip çıkmıştır. Bu sefer de 24 Haziran’da 8-0 yapacağız.”

Editör: TE Bilişim