Gazete Emek-  Buldan konuşmasında Elazığ depremine dikkat çekerek "Bunların iktidarları da çürük, binaları da" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'Tweet İşleri Bakanı' diye selenen Buldan "Depremle ilgileneceğine sosyal medya kullanıcılarını tehdit etti" vurgusu yaptı.

Buldan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkiye afetlere hazırlıklı bir ülke değil. Elazığ'da yıkılan binaların dere kumuyla yapıldığı ve denetlenmediği ortaya çıktı. İktidar düzeni hırsızlık ve yolsuzluk üzerine olursa yandaş müteahhit de dere kumundan bina yapar. Bunların iktidarları da çürük, binaları da.

Enkazdan yaralı kurtarılan bir insanımız acilen hastaneye götürüleceğine AKP Genel Başkanı’nın bulunduğu alana götürülerek adeta şov yapılmıştır. İnsan biraz kendinden utanır.

Tweet İşleri Bakanı, depremle ilgileneceğine sosyal medya kullanıcılarını tehdit etti. 50 kişiye sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldı. Peki, zamanında önlem alınmadığı için yıkılan binaların sorumluları hakkında bir soruşturma var mı? Yok.

27 belediyemiz, il ve ilçe örgütlerimiz ilk andan itibaren yardıma hazırlandı ama yardımı halka ulaştırmak isteyen araçlarımızı İç İşleri bakanı tarafından engellendi. Bu iktidarın fıtratında insanlık adına hiçbir şey kalmamıştır.

Gensoru verme, soruşturma komisyonu kurma, denetim yapma yetkisi elinden alınan TBMM, bekçinin yetkilerini artırmayı tartışacak önümüzdeki günlerde. Yetkisiz Meclis, bekçiye yetki verecek. Bekçiler, neredeyse milletvekillerinden daha yetkili bir duruma getiriliyorlar.

İnsanlar deprem felaketlerinde evsiz barksız kalırken bunların derdi Ahlat’a ikinci bir saray yapmak! Kendisine tavsiyemiz şudur: Ahlat’a saray yapmayı bırakın. O sarayı görmeye siyasi ömrünüz yetmeyecek.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim