Gazete Emek-Suriye rejimine bağlı güçlerin Afrin ve Halep'te YPG kontrolündeki bölgelere konuşlanmasına Türkiye’nin tepkisi sürüyor.


Cezayir Dışişleri Bakanı Abdülkadir Masahil ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamalarda yine sert mesajlar verdi.

Rejim güçlerinin Afrin’e geçtiği yönündeki habeleri hatırlatan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

 “Rejime yakın güçlerin buraya gelip gelmediğine ilişkin çok haber çıkıyor. Tavrımız net, DAEŞ-PKK-YPG’ye karşı mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz. Terör hepimizin ortak düşmanı. Fakat PKK-YPG’yi korumak için buraya gelmek isteyenlere fırsat vermeyiz. Daha önce 5-10 araçlık bir konvoyun ilerlemesi oldu gereken yapıldı. İster milis ister başka adı ne olursa olsun fark etmez. Bizim için hangi ülke olursa, güç olursa olsun fark etmez. Terör örgütlerine destek vermeye çalışanlar bizim için eşittir PKK-YPG’dir ona göre muamele yaparız.”

DAHA ÖNCE DE "DURMAYIZ" DEMİŞTİ" 

Dışileri Bakanı Suriye rejimine bağlı güçler Afrin'e girmeden önce de benzer açıklamalar yapmıştı. Çavuşoğlu hafta başında yaptığı açıklamada “Suriye rejim güçleri YPG’yi temizlemek için giriyorsa sorun yok. Korumak için giriyorsa bizi kimse durduramaz. Bu Afrin için de Menbiç için de geçerlidir, Fırat'ın doğusu için de geçerlidir” demişti.

Salı günü Afrin'e giren birlikler TSK'nın top ateşi saldırısı ile karşılanmış, Ankara birliklerin geri dönmek zorunda kaldığını iddia etse de hem PYD'den hem de Şam yönetiminden yapılan açıklamalarda bu birliklerin bombardımana rağmen Afrin'e ulaştığı bildirilmişti. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim