Gazete EmekCHP'de liderlik ve değişim tartışmalarının ardından bu hafta başı yapılan resmi kurultay çağrısıyla siyasi kulisler de ikiye ayrıldı.

 Kurultay isteyenlerle Genel Merkez arasında yaşanan imza polemiği, kamuoyuna verdiği görüntü bakımından rahatsızlık yaratırken, değişim isteyenler dahi en baştan itibaren farklı bir yol izlenmesi gerektiği görüşünde. Kulislerde, 24 Haziran sonrası süreci gerek Genel Merkez gerekse Muharrem İnce ekibinin iyi yönetemediğini düşünenler dikkat çekiyor. Sistem değişikliği ve yerel seçim öncesinde seçmenin ve örgütün hem Kılıçdaroğlu’ndan hem de İnce’den “birliktelik” görüntüsü vermelerinin beklendiği ancak bunun başarılamadığı belirtiliyor.

Kurultay çağrısı yapanların her gün imzaları açıklaması ve basın toplantısı yapmasını, “Yeterli imzayı toplamada sıkıntı yaşıyorlar” yorumlarına neden olurken, bu açıklamaların imzalar ilk gün 353’e ulaştığında Genel Merkez’in “İmza sayısı 120” diye açıklaması nedeniyle zorunlu olduğunu belirtiliyor. Parti yönetimi ise yapılan son basın toplantısını “Medya aracılığıyla baskı” ve “algı operasyonu” olarak yorumluyor; tek tek isim isim imza verenlerin listesinin ellerinde olduğunu savunuyor. Genel Merkez kaynakları imzaların 470’i geçemeyeceği konusunda ısrarlı ve seçimli olağanüstü kurultayın ancak ve ancak yeterli sayıya ulaşıldığında yapılacağını belirtiyor. Bir imza dahi eksik olsa kurultaya gidilmeyeceğinin altı çiziliyor.

Tüm bu tartışmalara gerek kalmadan Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan vazgeçmesi gereğini düşünenlerin yanı sıra İnce’nin yerel seçimleri beklemesi gerektiği de kulislerde konuşulanlar arasında. İnce’nin yerel seçim sonrasında genel başkan olacağına kesin gözüyle bakılırken, seçim öncesi partinin bu tartışmalarla yıpranacağı ve yerel seçimlere odaklanılamayacağı görüşü savunuluyor.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim