Gazete Emek- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 7 yıl önce yaptığı twitter paylaşımları nedeniyle verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasına yapılan itirazın reddedilmesine CHP’li isimlerden tepki geldi. Yapılan açıklamalarda ret kararının, CHP’nin İstanbul’daki seçim zaferinin birinci yıl dönümüne denk getirildiğine dikkat çekilerek istinaf mahkemesinin talimatla hareket ettiği belirtildi ileri sürüldü.

Tepkiler şöyle:

Muharrem İnce: İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun seneler önce attığı tweetler nedeniyle ceza alması, cezasının İstinaf Mahkemesi tarafından onanması Türkiye’de yargının ve mahkemelerin durumunu gözler önüne sermektedir. Yargıyla infaz ve intikam alma dönemi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu için verilen bu karar Türkiye’de artık mahkemelerin adalet dağıtmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Kaftancıoğlu’nun yanındayız!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Talimatlı yargının böylesi zor görülür. Seçim zaferinin 1’inci yılında, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na seçim kazanmasının bedelini ödetmek istiyorlar.İl Başkanımız ceza almasını gerektiren hiçbir şey yapmamıştır. Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: 23 Haziran, İstanbulluların adaletten yana tarihe bıraktıkları bir izdi. Hukuksuzluğa karşı mücadelemiz, adalet arayışımız hep sürecek. Her şey çok güzel olacak, çok güzel olacak”

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş: İstinaf Mahkemesi, İstanbul seçimlerini 2. kez kazandığımız 23 Haziran’ın tam da yıldönümünde İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun cezalarını onadı. Bu cezaların hukuki hiçbir yanı yoktur. Canan Kaftancıoğlu, siyaseten cezalandırılmak istenmektedir. Bu karar adil değildir.

Eski CHP milletvekili Eren Erdem: İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancioğlu’na verilen tamamen siyasi olan ceza İstinaf tarafından onanmış. İstinaf mahkemeleri iktidarın emir kullarıdır. Yargıtay’ın bozacağına inanıyorum. İstanbul İl başkanımız yalnız değildir! Her daim yanındayız, yanında olacağız. Adalet!

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim