Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İnsan Hakları Günü’nde bir etkinliğe katıldığını hatırlatan Özel, “OHAL ve sonrasında çıkarılan onlarca KHK, insanların yargı önünde kendilerini aklama haklarının ellerinden alınması, takipsizlik ya da beraatle sonuçlansa dahi kamu görevlerine iade edilmemeleri gibi sorunların yaşandığı ve seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyumların atandığı bir ülkede yürütmenin başındaki kişinin insan haklarından bahsetmesini son derece manidar ve trajikomik görüyoruz” diye konuştu.

‘ŞAHIS DEVLET NOKTASINA GELDİK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İngiltere, Almanya ve Fransa ile yapılan dörtlü zirveden bahsederken, “İngiltere, Almanya, Fransa ve şahsım dörtlü zirve yaptık” dediğini belirten Özel, “Bu daha önceki parti devleti eleştirilerini bir aşama öteye götürüp şahıs devleti noktasına geldiğimizin en önemli işaretidir” ifadelerini kullandı.

Srebrenitsa Soykırımı’nı inkar eden ve savaş suçlusu olarak yargılanan eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Slobadan Milosevic’i öven yazar Peter Handke’ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesini eleştiren Özel, “CHP olarak bunu Nobel ruhuna uygun bulmuyoruz. Bir katliamcıyı öven, katliamı görmezden gelen, soykırımı masallaştıran, destanlaştıran ve bunu yapan kişiyi bir kahraman gibi gören birisi Nobel’e aday dahi olmamalıydı, olamamalıydı” dedi.

‘AKP’Lİ VEKİLLERİN SINAVA GİRMESİ İKİ UÇLU SİYASİ HATA’

Özel, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Feyzullah Kıyıklık’ın, bir grup AK Parti’li ile yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Özgür Özel, gazeteci Fehmi Koru’nun Pensilvanya’ya gönderildiğini, seçimler öncesi Abdullah Gül’ün adaylı konuşulduğunda ona ziyaret yapıldığını, şimdi de bu ziyaretin yapıldığını söyledi.

Özel, “Şimdi bir ziyaretin de diğer parti oluşumuna yapılacağı denilmektedir. Orada ne konuşurlar bilmiyoruz ama Recep Tayyip Erdoğan, aracılar yollayarak eski siyaset arkadaşlarına sulhnameler, adaylıktan çekilin, lütfen parti kurmayın yaklaşımında bulunuyor” diye konuştu.

Bazı milletvekillerinin de girdiği arabuluculuk sınav sonuçlarıyla ilgili bir soruya da Özel, şu yanıtı verdi:

“Bana sorsalar AKP’nin milletvekillerine özellikle bu sınava girmemelerini tavsiye ederdim. Sınavı kazansalar geçmiş sabıkalarına da atfen soruların mı verildiği şüphesiyle karşılaşacaklar, sınavı kaybettiklerinde, ‘milletin vekillerinin hukuk bilgisi bu kadar mıymış’ eleştirileriyle karşılaşıyor. Bu sınava özellikle iktidar milletvekillerinin girmesi iki uçlu siyasi bir hatadır. Ben tüm partilerdeki milletvekilleri açısından da bu tip sınavlara girme işini milletvekilliği görevinden sonraya bırakmalarını tavsiye ederim.”

Editör: TE Bilişim