Gazete Emek- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu ortak açılış töreninde yaptığı açıklamalara değinen Öztrak, "Dün AKP Genel Başkanı, genel başkanımız için ipe sapa gelmez sözler sarf etti. Toplam ulaşım masrafı 500 TL’yi buluyor. İstanbul ile İzmir arasında uçak parası 205 lira. Arabada iki kişi olsa kurtarmıyor. Kamyonun gidiş-geliş masrafı bir asgari ücret harcamak durumunda kalıyor. Kamyoncu bu masrafı karşılamaya gücü yetecek mi? Tedarik zincirindeki masrafı arttırıyoruz. AKP döneminde milletimiz ne ödüyor ona bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

Öztrak, açıklamalarına şöyle devam etti: "Eski otoyol ile 25 TL ödüyoruz, Avrupa Yakası'na geçersek 8,75 lira. 450 km mesafe. Aradaki fark nereden geliyor. Otoyolların işletme ve finansmanındaki farklılıktan geliyor. Birini devlet yapmış diğerini yandaşlar yapmış, işletiyor. Diğerinde o yoldan geçtiğinde milletimiz para veriyorken yeni otoyoldan geçsen de geçmesen de ödüyorsunuz. Biz bunları dile getirince Saray'ın kibirlisi kızıyor. Bu para Saray'ın ve yandaşların kasasında çıkmıyor doğru."

RİSK MİLLETİN, KÂR YANDAŞLARIN

"2020’de geçilmeyen köprü ve yatılmayan hastane için 20.3 milyar liraya yükseleceği tahmin ediliyor" diyen Öztrak, "Risk milletin, kâr yandaşların... Neden ihale sözleşmelerini açıklamıyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz? Rakamları neden kurum bütçelerini kuytu köşelerini saklıyorsunuz. Yap-İşlet-Devret modelini Özal Türkiye'ye getirmiştir. Yandaşlarına ihale verir, sözleşmelerini milletten saklıyorlar. TBMM'de partisinin vekillerine verdiği torba kanunla sözleşmeleri yeniden görür. En büyük ihaleleri milletin anasına küfredenler alır. Bu beyaz filler nasıl anılacak? Tarih bunları elbette yazacak" diye konuştu.

"SEÇİM BİTTİ, ZAMLAR GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR"

Öztrak, şöyle devam etti: "SGK neden 8 aydır sigortalıların sayısını açıklamıyor? Millet rakamlara bakmıyor, yaşıyor zaten. Seçimlerin bitmesi ile zamlar gümbür gümbür geliyor. İktidar yaz günü kış için arttırdı. Zamlardan efkârlanan millete bir darbe de sigara zammı ile vuruldu. Enflasyonu düşük gösterme çabasına rağmen rekor enflasyon temmuz ayları içinde. Çekirdek enflasyon yüzde 2 civarında. Faiz indi ama ilk aydan enflasyon rekor kırdı. Bu rakamlar TÜİK'in makyajlı enflasyon rakamları. Yaz ortasındayız, en temel gıda ürünlerinde artış var. Mutfaktaki yangın her geçen gün büyüyor. Mevcut veriler gevşeyip rahatlamak için erken olduğunu gösteriyor. Damat ve kayınpeder harikalar diyarında geziyor. Hangi tedbileri aldınız da rahatlama bekliyorsunuz?"

"TÜRKİYE'Yİ İLK 20 EKONOMİARASINDAN DÜŞECEK NOKTAYA GETİRDİLER"

"Biz yalana karşı hakikat ile mücadele etmeye devam edeceğiz" diyen Öztrak, "Plan dokümanında Erdoğan'ın imzası var. 2013'te kişi başına düşen gelir 12 bin 480 dolar mıydı, değil miydi? 2023'te kişi başına gelir 4 dolar artacakmış. Bunun neresine başarı diyeceğiz? Türkiye'yi ilk 20 ekonomi arasından düşecek noktaya getirdiler. 'Dış güçler yaptı' diye bağırmaya başlıyorlar" dedi.

"KENDİLERİ PİŞİRİP KENDİLERİ YİYORLAR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendi hastanesine özel genelge yayımladığı ortaya çıktı. BirGün'ün ortaya çıkardığı habere göre, yayımlanan genelgeyle yalnızca Koca’nın hastanesi, “ileri düzey hastane” yapıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, "İleri düzeyde hastane tanımı Sağlık Bakanlığı getiriyor. İleri düzeyde hastane kimin? Sağlık Bakanı’nın. Kendileri pişiriyorlar, kendileri yiyorlar. Bunu milletin vicdanı kabul etmez" ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR TELAŞ İÇİNDE"

Erken seçim ile ilgili gelen bir soruyu da yanıtlayan Öztrak, "Erken seçim konusundaki yaklaşımımız, baştan itibaren son derecek açık. Biz bir erken seçim peşinde değiliz; ama öyle görüyoruz ki iktidar bir telaş içinde. Bir şey yapacaksan yaparsın dış politikada. Bunu tutup da iç politikaya malzeme yapmaya kalktığınız zaman bunu başka bir amaçla kullanıyorsunuz demektir. Bunun 2 amacı olabilir; ya şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisi dağılıyor, bunu bir arada tutabilmek için bu kartı oynuyor ya da artık bu işi götüremeyeceğini anladı bir an önce erken seçime gitmek ve bu işten kaçmak için bu tür kartları oynuyor. Çünkü ekonomi ile ilgili olarak milletin taleplerine, ihtiyaçlarına cevap verebilme noktasından artık uzaklaştılar" diye konuştu.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim