Gazete Emek- Rudaw'a konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM’de yaşanan kargaşanın dünyanın çeşitli ülkesinde de yaşandığını söyledi.

“CHP olarak 2011 yılından itibaren gerek Ortadoğu coğrafyasında, gerekse de Suriye’de yaşanan meselelere müdahil olmamamız gerektiğiyle ilgili düşüncelerimizi çok net bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaştık” diyen Tekin, şöyle devam etti:

“Ama ne yazık ki iktidarın dış politika ve Ortadoğu sorunları konusundaki öngörüsüz politikaları Türkiye’yi zor durumda bıraktı. Yaşanan bu sorunların önümüzdeki süreçte hangi istikamete doğru gideceği konusunda da ne yazık ki bir netlik yok. Haklı olarak biz ana muhalefet olarak, dün Meclis’te gerçekleştirdiğimiz kapalı toplantıda isterdik ki iktidar bu sürecin başından itibaren gereklerini ve gerekçelerini bize de anlatısın. Ne yazık ki kapalı toplantı olduğu için bunları paylaşmak mümkün değil, bunlar olmadı. Zaman zaman dünyanın çeşitli ülkelerindeki parlamentolarda da bu tür durumlar yaşanıyor. Ne yazık ki bugün grup başkanvekilimize saldırı yapıldı ve bizin bunu kabul etmemiz mümkün değil.”

İdlib’teki gelişmelere ilişkin AKP’nin CHP’yi bilgilendirmediğini ifade eden Tekin, “Doğrusu bu durumlardan haberdar değiliz. Bu durumların hangi safhada olduğunu iktidar bilir. İktidarın bu konuda sayın Genel Başkanımıza bu güne kadar özel bir bilgi verilip verilmediğini bilemiyorum ama Türkiye’deki her vatandaş gibi bizim de merak ettiğimiz şey bu sürecin hangi noktada olduğu, önümüzdeki günlerde hangi noktada sonlanacağıdır ki biz de ne yazık ki bu konular hakkında bilgi sahibi değiliz” dedi.

“CHP’nin Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilere karşı olduğu yönünde bir algı var, bu doğru mu?” sorusunda Tekin şöyle yanıt verdi:

“Biz Ortadoğu’da bir barışın inşa edilmesinden yanayız. Bizim hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun, mazlum insanlara karşı herhangi bir düşüncemiz ya da bir tavrımız olmadı. Bu insanların doğup büyüdükleri coğrafyada insan gibi yaşamaları konusunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok ciddi çabaları oldu ve bu çabaları devam edecektir.”

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim