Gazete EmekCHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Belediye Başkan adaylarına ilişkin bugün bir video yayınlayacaklarını söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul adaylarına ilişkin açıklamada bulundu.

"İstanbul’da ön seçim olmayacak. İstanbul’u kim yönetebilir, en doğru isim nasıl bulunur; bunun çalışmasını yapmaktayız. Aday profilimizi çıkarmak için çalıştık” diyen Kaftancıoğlu, "Bugün akşam İstanbullulara bir sürprizimiz olacak. Bir video ile nasıl bir aday olması gerektiğini anlatacağız. Adayımız, bugün anlaşılır. Biz akşam, İstanbul için seçim startımızı veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, "İstanbul’u mutlaka kazanacağız. Bu konuda gerçekten çok iddialıyım. Mevcut yönetim anlayışından İstanbul’u kurtaracağız. Eğer bu seçimi kaybedersek, ben, benden daha iyi yapan birine bu görevi bırakırım. Ancak kazanacağımızı biliyorum. Elbette yenilgiyi de istifayı da düşünürüm" diye konuştu.

İNCE 'ÖN SEÇİM' DEMİŞTİ

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı tartışmalarına ilişkin tek bir şartı olduğu gündeme gelmişti.

Buna göre İnce’nin, İstanbul adayı belirlenirken “ön seçim” yapılması durumunda adaylığını koyabileceği ileri sürülmüştü.

Ancak Kaftancıoğlu'nun "İstanbul’da ön seçim olmayacak" açıklaması İnce'nin talebinin geri çevrildiği şeklinde yorumlandı.

Kaynak: Sol 

Editör: TE Bilişim